Hasičov zdržal stĺpik na Kolonádovom moste

  • Spravodajstvo
  • 16. júla 2014, 08:53
  • Autor:vd(t)

Piešťanskí hasiči v uplynulom týždni zistili, že ich pri vážnejšom zásahu na druhej strane Váhu môže zdržať aj obyčajný stĺpik na Kolonádovom moste. Čakali totiž na jeho spustenie, keď išli hasiť kontajner na Červenej veži. Tiež zistili novú módu – z miesta nehôd vinníci utekajú.

■ Na ihrisku pri Základnej škole F. E. Scherera neznámy páchateľ podpálil drevenú štiepku pod detskou šmykľavkou. Stalo sa to vo štvrtok 10. júla v skorých ranných hodinách. Hasiči použili na uhasenie menšieho požiaru vysokotlakový prúd vody.
■ Príslušníci HaZZ si vyskúšali dojazd k požiaru na Červenej veži v čase odstávky Krajinského mosta. Ukázalo sa, že pri prechode cez Kolonádový most ich zdržalo nielen čakanie na spustenie stĺpika, ale aj presadanie do automobilovej striekačky, ktorú majú odstavenú pri vrátnici do kúpeľov. Ďalšie minúty plynuli pri zdolávaní úzkych lesných ciest. Našťastie, nešlo o vážny požiar, pri hoteli Lux horel iba plastový kontajner, ktorý pohotoví občania uhasili vedrami vody. Hrozilo totiž, že by plamene mohli preskočiť na skládku dreveného odpadu. Keď tam hasiči dorazili, oheň už doháral.
■ V piatok 11. júla o tretej popoludní zavolali hasičov na výpomoc k požiaru v obci Hôrka nad Váhom, kde na nádvorí poľnohospodárskeho družstva horel veľký senník. V tom čase nemohli k udalosti vyraziť Novomešťania, pretože riešili vážnu dopravnú nehodu. Piešťanci prišli so svojou cisternou k požiaru ako prví, za nimi dorazili aj ich kolegovia z Trenčína a Nového Mesta nad Váhom.
Viac sa dočítate v aktuálnom vydaní Piešťanského týždňa.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je nedeľa 19. mája. Tento deň je Svetovým dňom hepatitídy. Meniny má Gertrúda.
  • 19.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
nedeľa, 19. mája 2024
Meniny má Gertrúda, zajtra Bernard