Štvorkajak s Michálkom na majstrovstvách Európy druhý

  • Kanoistika / Šport
  • 15. júla 2014, 09:29
  • Autor:sita(t)

Slovenský štvorkajak v zložení Marek Krajčovič, Gábor Jakubík, Viktor Demin a Piešťanec Matej Michálek si vybojoval striebornú medailu v nedeľňajšom finále na 1000 metrov na majstrovstvách Európy v rýchlostnej kanoistike v nemeckom Brandenburgu.

Rýchlejší boli iba úspešní obhajcovia titulu Česi (Daniel Havel, Lukáš Trefil, Josef Dostál, Jan Štěrba), za ktorými mladí Slováci zaostali o 0,355 sekundy. Bronz putuje do Portugalska.
„Káštvorka“ pod vedením trénera Felixa Masára vybojovala v poradí druhú medailu pre Slovensko na ME 2014 v Brandenburgu. O prvú sa postaral v sobotu skúsený dvojkajak Erik Vlček – Juraj Tarr na 1000 m. Krajčovič, Michálek, Jakubík a Demin sú majstrami sveta aj Európy do 23 rokov z minulého roka. Na vrcholnom seniorskom podujatí vybojovali v Nemecku svoj prvý cenný kov. Vlani vo svojej ostrej premiére medzi seniormi skončili na svetovom šampionáte v Duisburgu na siedmom mieste.
V brandenburskom finále na „olympijskej tisícke“ sa slovenskí reprezentanti od štartu pohybovali na medailových priečkach. Na 250 m viedli Maďari pred Slovákmi. Neskôr sa Slováci zlepšili a po 750 m už figurovali na čele s tesným náskokom pred Čechmi. Tí však mali najlepší záver a stali sa majstrami Európy.
Dočítate sa aj v aktuálnom vydaní Piešťanského týždňa.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je utorok 30. apríla. Tento deň je Svetovým veterinárnym dňom. Meniny má Anastázia.
  • 30.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 1. mája. Tento deň Sviatkom práce, Sviatkom sv. Jozefa robotníka, patróna všetkých pracujúcich a Svetovým dňom astmy.…
  • 01.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 2. mája 2024
Meniny má Žigmund, zajtra Galina