V Piešťanskom týždni 29/2014 sa dočítate…

  • Spravodajstvo
  • 14. júla 2014, 16:02
  • Autor:red.

Uplynulý týždeň preletel rýchlejšie ako by možno mnohí z nás chceli. Niektorí ho prežili pracovne, iní doma v pohodlí. Redaktori Piešťanského týždňa ani tentoraz nezaháľali a s pripravenými fotoaparátmi mapovali jednu akciu za druhou. Už v zajtra sa o tom môžete presvedčiť v novom vydaní vašich novín.

Práce na Krajinskom moste v ohrození
Situácia na Krajinskom moste v Piešťanoch si vyžiadala mimoriadnu poradu na Úrade Trnavského samosprávneho kraja (TTSK). Na verejnosť začali presakovať informácie, že práce na rekonštrukcii mosta sa museli pozastaviť.Údajne sa v projektovej dokumentácii neuvažovalo s tým, že vodovodné potrubie prechádzajúce pozdĺž vozovky, sa bude musieť prekladať. Vzniknutá situácia si vraj vyžiada zvýšenie nákladov o zhruba 50 tisíc eur.
Hasičov zdržal aj stĺpik na Kolonádovom moste
Piešťanskí hasiči si v uplynulom týždni zistili, že ich pri vážnejšom zásahu na druhej strane Váhu môže zdržať aj obyčajný stĺpik na Kolonádovom moste.  Čakali totiž na jeho spustenie, keď išli hasiť kontajner na Červenej veži. Tiež zistili novú módu – z miesta nehôd vinníci utekajú.

Harmonogram stavebných prác na Krajinskom moste
V najbližšom čísle Piešťanského týždňa vám prinášame aj presný harmonogram stavebných prác, ktoré budú vykonané počas rekonštrukcie Krajinského mosta. Dozviete sa kedy sa tu napríklad i presný dátum zhotovenia asfaltového koberca či dokedy budú natierať kovové konštrukcie.
Etiketa poslancov aj s vyjedaním oblohy na chlebíkoch
Blíži sa koniec volebného obdobia zástupcov občanov, onedlho budú nové komunálne voľby. Keďže sú prázdniny, nebudeme hodnotiť piešťanských poslancov podľa ich pracovitosti, ale pozrieme sa na nich z inej stránky. Ktokoľvek sa stane verejným činiteľom,  ľudia si ho všímajú aj po stránke správania sa, vystupovania, obliekania, skrátka etikety či protokolu.  O ich zhodnotenie sme požiadali  Drahomíru Moretovú z kancelárie primátora mesta Piešťany, ktorá má vo svojej pracovnej náplni aj protokol.
Umelec, Piešťanec a rebel
Jeho byt leží v tesnej blízkosti Nemocnice A. Wintera, kde uzrel svetlo sveta. Akoby sa z neho nepohol desiatky rokov. Steny jednej miestnosti má zapratané až po strop hračkami a hodinkami, retiazkami a vianočnými guľami, plackami, autíčkami, kľúčmi a čačkami a drobnosťami a vetešou… Opak je však pravdou: Zbohom kúpeľnému mestu, aj keď nie úplne, dal v deviatich rokoch a jeho bytová inštalácia by sa mala presťahovať do Slovenskej národnej galérie. Umelec, občiansky aktivista, Piešťanec, rebelant. Peter Kalmus.
Smutné konce (?) židovskej synagógy vo Vrbovom
Najkrajšia, najstaršia a  v  okolí  pravdepodobne aj najkrajšia pamiatka Vrbového chátra. Synagóga poskytuje úkryt holubom, a  pritom sa v  nej skrýva toľko krásy, ktorá si zaslúži aj viac ako len zamknuté dvere a  fantáziu okoloidúcich pri úvahách, čo sa skrýva vo vnútri. Je zarážajúce, že drvivá väčšina domácich nikdy v tejto krásnej budove nebola. Nepozná jej históriu, jej veľkosť, jej fresky. Poznajú len jej smutný koniec.
Legenda cyklistiky Kamil Haťapka: Sagan je extratrieda, no potrebuje zmenu tímu
O Piešťanoch je známe, že sú mestom cyklistov. Navyše je práve v plnom prúde najprestížnejší cyklistický pretek Tour de France a tak sme sa pri tejto príležitosti nemohli porozprávať s nikým kompetentnejším než s legendárnym cyklistickým trénerom a funkcionárom Kamilom Haťapkom, ktorý zhodou okolností trávi letné mesiace vo svojom letnom sídle neďaleko Piešťan.

Tréner ŠHK 37 R. Sýkora: Hráči pristúpili k letnej príprave veľmi zodpovedne
Nabehané kilometre, nadvíhané tony a vypotené litre potu. Aj tak by sa dala zhodnotiť letná príprava hokejistov ŠHK 37 Piešťany. Havrani zavŕšili menej obľúbenú časť sezóny piatkovým exhibičným futbalovým zápasom v Kočíne a pri tejto príležitosti sa Piešťanský týždeň porozprával s novým hlavným trénerom Romanom Sýkorom.

Michálkov štvorkajak strieborný na majstrovstvách Európy
Slovenský štvorkajak v zložení Marek Krajčovič, Gábor Jakubík, Viktor Demin a Piešťanec Matej Michálek si vybojoval striebornú medailu v nedeľňajšom finále na 1000 m na majstrovstvách Európy v rýchlostnej kanoistike v nemeckom Brandenburgu. Rýchlejší boli iba úspešní obhajcovia titulu Česi (Daniel Havel, Lukáš Trefil, Josef Dostál, Jan Štěrba), za ktorými mladí Slováci zaostali o 0,355 sekundy. Bronz putuje do Portugalska.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je piatok 3. mája. Tento deň je Dňom Slnka a Svetovým dňom slobody tlače. Meniny má Galina, Timea.
  • 03.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 3. mája 2024
Meniny má Galina, zajtra Florián