Vodnolyžiari odštartovali sezónu na Vysočine

  • Šport / Ostatné športy
  • 9. júla 2014, 15:41
  • Autor:A. Kičinová

S letnými prázdninami prišla vodnolyžiarska sezóna. Prvé preteky, na ktorých sa piešťanskí vodní lyžiari predstavili, sa konali v posledný júnový víkend v Kostelci na českej Vysočine. Podujatie povestné tradične zlým počasím a komplikovanými podmienkami prilákalo tento rok 49 pretekárov zo šiestich českých klubov, silné výpravy z Ukrajiny a Bieloruska a šesť piešťanských pretekárov.

Slnečná sobota priniesla boje v slalome a trikových jazdách. Marián Današ sa pomaly rozbieha po absencii v minuloročnej sezóne, zavinenej zranením, a v slalome si zapísal osobný výkon a potešil aj čisto predvedenou trikovou jazdou, ktorú postupne isto doplní o náročnejšie cviky. Adam Masár potvrdil vynikajúce slalomové výkony z uplynulého leta a aj vďaka príprave na americkej Floride vo svojej kategórii v tejto disciplíne zvíťazil a pridal šieste miesto v trikoch. Samuel Oravec si vybral svoju slabšiu chvíľku v slalome, keď v oboch kolách minul vstupy. V akrobatickej jazde zásluhou vydarenejšieho prvého kola obsadil siedmu priečku. Úvodná disciplína priniesla síce druhé miesto Milanovi Kičinovi a štvrtú priečku Nikolasovi Wolfovi, ale aj nespokojnosť s predvedenými výkonmi. Na rozvlnenej hladine sa im nepodarilo ani len priblížiť sa k ich osobným výkonom. V trikovej jazde sa Wolf zaradil na tretie miesto a Kičinovi patrila piata priečka. Benjamínok výpravy Ester Oravcová bojovala vo vložených pretekoch do 12 rokov v trikoch a umiestnila sa na delenom 11. mieste.
Nedeľa privítala pretekárov dažďom a hroziacimi oblakmi. Skokanský mostík najprv preveril A. Masára, ktorý ukázal „naskákanú prípravu“ v Amerike a umiestnil sa na bronzovom stupienku. N. Wolf a M. Kičin pridali druhé a štvrté miesto. V celkovom hodnotení stojí za zmienku šieste miesto Adama Masára v kombinácii. Dosiahnuté výkony treba vidieť aj z pohľadu rozbiehajúcej sa prípravy, ktorá isto donesie počas sezóny zlepšenia osobných výkonov a potešujúce umiestnenia za člnom i na vleku.

Dočítate sa v Piešťanskom týždni číslo 28, ktoré je v predaji od 8. júla.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je nedeľa 28. apríla. Tento deň je Svetovým dňom bezpečnosti a zdravia pri práci. Meniny má Jarmila.
  • 28.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Piatok 26. apríla 2024 sa zapíše ako deň s viacerými dopravnými nehodami v takmer identickom čase. Okrem klasických piatkových kolón sa medzi…
  • 26.04.2024, 17:10
  • Piešťanský týždeň / Spravodajstvo
Dnes je sobota 27. apríla. Tento deň je Svetovým dňom grafiky. Meniny má Jaroslav.
  • 27.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Pri príležitosti Dňa Zeme sa v okolitých obciach konalo veľké upratovanie. Inak to nebolo ani v Ostrove, ktorý sa už…
  • 28.04.2024, 00:01
  • Spravodajstvo / Región
nedeľa, 28. apríla 2024
Meniny má Jarmila, zajtra Lea