V Šípkovom si vysnívali detské ihrisko

  • Spravodajstvo / Región
  • 9. júla 2014, 09:08
  • Autor:jk

Plocha za obecným úradom v obci Šípkové pripomína zatiaľ skôr oráčinu než kontúry projektu, do ktorého sa pustilo zopár nadšencov. V dedine s 320 obyvateľmi, kde aj krčma funguje len sporadicky, vyrastá športovo-oddychová zóna, v ktorej budú kraľovať najmä deti.

„O niečo podobné sme sa snažili už niekoľko rokov. Ja sama som napísala žiadostí o podporu nápadu už toľko, že som si povedala, že toto bude tento rok posledný,“ povedala nám k myšlienke detského ihriska koordinátorka projektu Jana Balážová. Nakoniec ju podporila Nadácia Orange. Možno práve aj preto, že ospanlivé Šípkové ožíva ako Šípková Ruženka – nasťahovalo sa sem viacero mladých rodín a v posledných rokoch sa tu narodilo aj viac detí.
Dobrovoľníci si už jednu akciu za vatikánsku menu odskúšali. Pred viac ako desiatimi rokmi obec prišla o jedinú spoločenskú sálu na blízkom poľnohospodárskom družstve, ktorú mohli využívať. Sprvu len hŕstka ľudí dala hlavy dohromady a v spolupráci s obecným úradom uzrel svetlo sveta nápad obnoviť priestory už nevyužívanej školy. Od roku 2006 je jediným miestom podujatí a miestom, kde sa môžu stretávať spriaznené duše.
V neveľkej budúcej športovo-oddychovej zóne s rozlohou 700 metrov štvorcových dobrovoľníci zatiaľ demontovali staré, nefunkčné prvky pôvodného detského ihriska, pripravili terén – zarovnali nerovnosti a hrby, zohnali staré palety, z ktorých vyrobia dočasný plot. Ten poslúži až dovtedy, kým popri ňom nevyrastie ten živý.

Viac sa dočítate v Piešťanskom týždni číslo 28, ktoré je v predaji od 8. júla.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je piatok 28. marca. Tento deň je Dňom učiteľov. Meniny má Soňa.
  • 29.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 27. marca. Tento deň je Svetovým dňom divadla. Meniny má Alena.
  • 27.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 29. marca 2024
Meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava