Moravany: Futbal začína odznova, mladí kajakári zbierajú medaily

  • Šport / Futbal
  • 9. júla 2014, 14:45
  • Autor:th/www.moravany.sk

V Moravanoch nad Váhom zastrešuje šport najmä novovzniknutý klub OŠK. Ten pod svoju činnosť zahŕňa nohejbal, stolný tenis, kulturistiku, zumbu a futbal. Práve ten v obci prežíva znovuzrodenie, pretože predošlý klub OTJ pre finančné dôvody skončil, a tak futbalisti musia začať od poslednej súťaže. Veľmi dobre sa darí aj mladým vodákom z klubu ŠK Kajak, ktorí pravidelne vozia z rôznych podujatí medailové ocenenia.

Šport v obci z najväčšej časti zastrešuje klub OŠK Moravany nad Váhom, ktorý funguje od začiatku roka 2014. Ten má pod svojimi krídlami stolnotenistov, nohejbalistov, kulturistov, cvičiteľov zumby a, samozrejme, futbalistov. Najmä situácia okolo futbalu bola veľmi vážna. Hráči OTJ hrali v minulosti veľmi dobrý futbal, dokonca nastupovali v tretej lige, no minulý rok klub postihla finančná kríza, zrušil sa a presťahoval do Púchova.

Netrvalo však ani rok a futbal v Moravanoch štartuje novú éru. „Bolo škoda nechať futbal v Moravanoch len tak, takže sme sa ho za podpory starostu obce pokúsili obnoviť, hoci musíme začínať od poslednej súťaže. Do nej sme sa už prihlásili, čiže od sezóny 2014/2015 začíname hrať tretiu triedu,“ povedal na margo aktuálnej futbalovej situácie podpredseda OŠK Ján Forgáč. Futbalisti však neboli celý rok nečinní, už od januára sa začali pripravovať na sezónu. „Domáci chalani mali o futbal záujem, baví ich a pravidelne chodia na tréningy. Trénujú od januára, odohrali niekoľko prípravných zápasov a turnajov, takže veríme, že na sezónu budú dobre pripravení. V kádri máme asi 25 hráčov, skúsených aj mladých. Trénerom je Marek Davídek. Chlapci budú hrať bez nároku na honorár,“ doplnil J. Forgáč.


Najväčším sponzorom OŠK je obec, ktorá mu veľkou mierou finančne pomáha. Klub zháňa financie kde sa dá a oslovil aj niekoľko menších sponzorov. V Moravanoch boli zvyknutí na kvalitný treťoligový futbal, no teraz musia začínať od poslednej súťaže.
Bude ambíciou klubu postúpiť opäť čo najvyššie? „Ciele si vysoké nedávame, uvidíme, čo prinesie súťaž. Samozrejme, radi by sme postúpili vyššie, no uvidíme, ako to pôjde,“ uviedol J. Forgáč a na záver dodal: „Rád by som poďakoval bývalému šéfovi klubu Igorovi Kirkovi, ktorý pri moravianskom futbale strávil kus života a odviedol veľa dobrej práce.“

Viac o mládeži a histórii športu v Moravanoch sa dočítate v Piešťanskom týždni číslo 28, ktoré je v predaji od 8. júla.

0 Shares

Najnovšie správy

Piatok 26. apríla 2024 sa zapíše ako deň s viacerými dopravnými nehodami v takmer identickom čase. Okrem klasických piatkových kolón sa medzi…
  • 26.04.2024, 17:10
  • Piešťanský týždeň / Spravodajstvo
Dnes je sobota 27. apríla. Tento deň je Svetovým dňom grafiky. Meniny má Jaroslav.
  • 27.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je nedeľa 28. apríla. Tento deň je Svetovým dňom bezpečnosti a zdravia pri práci. Meniny má Jarmila.
  • 28.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Pri príležitosti Dňa Zeme sa v okolitých obciach konalo veľké upratovanie. Inak to nebolo ani v Ostrove, ktorý sa už…
  • 28.04.2024, 00:01
  • Spravodajstvo / Región
nedeľa, 28. apríla 2024
Meniny má Jarmila, zajtra Lea