Letecká škola: Investor sa pravdepodobne zľakol silného hráča

  • Spravodajstvo
  • 9. júla 2014, 08:03
  • Autor:ip

Ikaria – Európska vysoká škola letectva ešte koncom minulého roka požiadala Mesto Piešťany o možnosť prenájmu objektu bývalej školy na sídlisku Adam Trajan. Zastupiteľstvo dostalo návrh zmluvy so žiadateľom na stretnutí koncom apríla. Poslanci vtedy rozhodli o prepracovaní podmienok zmluvy s leteckou školou. Odvtedy akoby sa po pripravovanom projekte zľahla zem. Piešťanský týždeň sa tiež pokúšal o získanie informácií od investora, no od aprílového zastupiteľstva zostalo iba pri sľuboch a nedostali sme žiadne oficiálne informácie o plánoch so školou. Poslaneckej dvadsaťpäťky sme sa spýtali, ako vníma možnosť využitia bývalej školy, ale aj momentálne ticho ohľadom návrhu zmluvy. Do uzávierky vydania novín sa v ankete vyjadrilo sedem poslancov.

Iveta Babičová (SDKÚ-DS): „Pôvodne predložené znenie zmluvy malo závažné nedostatky z hľadiska nejasnosti, čo sa stane s investíciou po predčasnom ukončení zmluvy.

Juraj Brna (nezávislý): „Projekt vnímam pozitívne v súvislosti s ušetrenými nákladmi na búranie objektu a tiež využitia územia vnútrobloku.

Martin Cifra (nezávislý): „Návrh zmluvy vnímam s veľkou rezervou. Vzhľadom na investičnú akciu takého veľkého rozsahu som očakával omnoho flexibilnejší prístup investora.

Michal Hynek (Smer-SD): „Návrh zmluvy spracovaný na základe pripomienok poslancov je momentálne omnoho lepší. Najväčší problém som mal s ustanoveniami týkajúcimi sa predčasného ukončenia zmluvy.

Eliška Gocká (nezávislá): „Otázky na túto tému sú v súčasnosti irelevantné, považujem vyvolanie diskusie len za snahu o mlátenie prázdnej slamy.“

Eva Kolláriková (Smer-SD): „Zriadenie školy podporujem, ale určite nesúhlasím s umiestnením na sídlisku A. Trajan. Preto som rokovania s investorom o tejto lokalite v hlasovaní nepodporila.

Jozef Malík (nezávislý): „Je správne, že boli do návrhu zapracované tie pripomienky, ktoré by mestu zaručili výhodnejšie postavenie v rámci zmluvných vzťahov.

Kompletné vyjadrenie poslancov sa dočítate v Piešťanskom týždni číslo 28, ktoré je v predaji od 8. júla.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je nedeľa 12. mája. Tento deň je Európskym dňom minerálov, Svetovým dňom ošetrovateliek, Svetovým dňom spravodlivého obchodu a Medzinárodným…
  • 12.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je pondelok 13. mája. Tento deň Dňom tulipánov. Meniny má Servác.
  • 13.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
utorok, 14. mája 2024
Meniny má Bonifác, zajtra Žofia