Kraj svoj sľub nonstop opravy Krajinského mosta nesplnil

  • Spravodajstvo
  • 8. júla 2014, 12:11
  • Autor:jk

Uplynul prvý týždeň rekonštrukčných prác na Krajinskom moste v Piešťanoch. Spoločnosť Hastra, ktorá zákazku realizuje, začala podľa plánu. Chodcom prechádzajúcim cez most po lávke pre peších sa zatiaľ intenzita prác nepozdáva.

Ešte pred určením dodávateľa stavby Trnavský samosprávny kraj(TTSK) na svojej webovej stránke informoval, že „prípadný zhotoviteľ bude zmluvne zaviazaný vykonávať práce 24 hodín denne vzhľadom k tomu, že ide o práce, ktoré sa môžu vykonávať aj nezávisle od ich charakteru“. Kraj svoj sľub nedodržal.
Zmyslom tohto záväzku bolo skrátiť predpokladanú dobu prác – dva mesiace – na čo najkratší čas. Kompetentní z TTSK zastávali názor, že „pri žiadnych prekážkach, či už poveternostných, prípadne technologických zmenách, bude možné túto lehotu skrátiť až na päť týždňov“.
Podľa našich informácií sa firma Haspra zaviazala vykonávať opravy síce sedem dní v týždni, nie však nonstop. Údajne musí dodržiavať smernice bezpečnosti a ochrany zdravia pri práci a takisto pri nočných činnostiach by sa vraj sťažovali obyvatelia mesta aj kúpeľní hostia.

Viac sa dočítate v Piešťanskom týždni číslo 28, ktoré je v predaji od 8. júla.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je nedeľa 19. mája. Tento deň je Svetovým dňom hepatitídy. Meniny má Gertrúda.
  • 19.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
nedeľa, 19. mája 2024
Meniny má Gertrúda, zajtra Bernard