V Piešťanskom týždni 28/2014 sa dočítate…

  • Spravodajstvo
  • 7. júla 2014, 15:25
  • Autor:red

Uplynulý týždeň preletel rýchlejšie ako by možno mnohí z nás chceli. Niektorí ho prežili pracovne, iní doma v pohodlí. Redaktori Piešťanského týždňa ani tentoraz nezaháľali a s pripravenými fotoaparátmi mapovali jednu akciu za druhou. Už v zajtra sa o tom môžete presvedčiť v novom vydaní vašich novín.

Kraj svoj sľub nonstop rekonštrukcie Krajinského mosta nesplnil
Uplynul prvý týždeň rekonštrukčných prác na Krajinskom moste v Piešťanoch. Ešte pred určením dodávateľa stavby Trnavský samosprávny kraj (TTSK) na svojej webovej stránke informoval, že „prípadný zhotoviteľ bude zmluvne zaviazaný vykonávať práce 24 hodín denne vzhľadom k tomu, že sa jedná o práce, ktoré sa môžu vykonávať aj nezávisle od ich charakteru“. Kraj svoj sľub nedodržal. 
Pri požiari včelína zranil rozzúrený roj hasiča

Piešťanských hasičov zamestnala dopravná nehoda na diaľnici, požiar nákladiaku či úniky plynu. Minulý týždeň zasahovali aj pri požiari včelína v obci Rakovice. Zásah bol sťažený tým, že jeden z  príslušníkov tu utŕžil včelie bodnutie.
Rekonštrukcie ciest sa presunuli do centra mesta

Práce na rekonštrukcii miestnych komunikácií v Piešťanoch bežia od polovice júna. V súčasnosti poverený dodávateľ prác ukončil dve zo štyroch plánovaných etáp. Počas minulého týždňa dostali nový povrch jazdné pruhy na uliciach Sasinkova, Bottova a na Hoštákoch. Od pondelka 7. júla začala ďalšia etapa opráv, a to na Bernolákovej a Kukučínovej ulici. Na výmenu povrchov komunikácií mesto vyhradilo viac ako 250-tisíc eur.
Letecká škola: Investor sa pravdepodobne zľakol silného hráča

Ikaria – Európska vysoká škola letectva požiadala mesto ešte koncom minulého roka o možnosť prenájmu objektu bývalej školy na sídlisku A. Trajan. Zastupiteľstvo dostalo návrh zmluvy so žiadateľom na stretnutí koncom apríla. Poslanci vtedy rozhodli o prepracovaní podmienok zmluvy s leteckou školou. Odvtedy akoby sa po pripravovanom projekte zľahla zem. Piešťanský týždeň sa tiež pokúšal o získanie informácií od investora, no od aprílového zastupiteľstva zostalo iba pri sľuboch a nedostali sme žiadne oficiálne informácie o plánoch so školou. Poslaneckej dvadsaťpäťky sme sa spýtali, ako vníma možnosť využitia bývalej školy, ale aj momentálne ticho ohľadom návrhu zmluvy. Do uzávierky vydania novín sa v ankete vyjadrilo z sedem poslancov.
Vystrihnite si časové harmonogramy kyvadlovej dopravy

Pre opravu a uzávierku Krajinského mosta v Piešťanoch musela Slovenská autobusová doprava (SAD) zmeniť cestovné poriadky siedmich liniek prímestskej dopravy, dvoch liniek mestskej autobusovej dopravy a zriadiť kyvadlovú dopravu.
Spoveď ženy, ktorá sa oslobodila od tyrana a zachránila deti

Chodia okolo nás so sinkami na tvári. Skrývajú ich pod make-upom. Ak sa ich spýtate, čo sa im stalo, povedia, že spadli zo schodov. Týrané ženy nerady priznávajú, že ich muž je despota a modriny im narobil on. Vedia to len najbližší. Sú však i také, čo z jednej šlamastiky vbehnú do ďalšej, ešte bolestnejšej. Autorka nového románu Denisa Martincová ich nazvala Ženy vyhnané z raja. Je to jej debut.
Vrbovské vetry s ohňostrojom
Rocková legenda Buty, reggae legenda Švihadlo, Bratři Orfové, projekt Hrana, venezuelská kapela Big Mandrake, Katarzia a jej frajeri… Vrbovské vetry 2014!
Futbal začína od znova, mladí kajakári pravidelne zbierajú medaile

V Moravanoch nad Váhom zastrešuje šport najmä novovzniknutý klub OŠK. Ten pod svoju činnosť zahŕňa športy ako nohejbal, stolný tenis, kulturistiku, zumbu a futbal. Práve ten tu prežíva znovuzrodenie, pretože predošlý klub OTJ pre finančné dôvody skončil a tak futbalisti musia začať od poslednej súťaže. Veľmi dobre sa darí aj mladým vodákom, z klubu ŠK Kajak, ktorí pravidelne vozia z rôznych podujatí medailové ocenenia.
Rally jazdci Vrábel s Michalcom víťazne v Hustopečoch i v Lubeníku

Piešťany majú veľmi úspešné zastúpenie aj v motoristickom športe. Konkrétne sa veľmi dobre darí rally jazdcom Tomášovi Vráblovi s Pavolom Michalcom, ktorý v júni najskôr dokázali zvíťaziť vo svojej triede na českej Rally Hustopeče a následne sa tešili z víťazstva aj na Slovensku, keď v rámci Slovenského rally pohára v triede P1 dominovali na Rally Lubeník.
Majster sveta M. Svetlík: Zomkli sme sa ako tím a dotiahli to do víťazného konca

Slovenský hokejbal sa predminulý týždeň dostal na absolútny vrchol. Šampionát mládežníckych družstiev do 16, 18 a 20 rokov v Bratislave priniesol Slovensku tri zlaté medaily. Pri jednej z nich bol aj piešťanský hokejista Matej Svetlík, ktorý si letnú prípravu spestril práve hokejbalom a pomohol reprezentačnej dvadsiatke k senzačnému triumfu.
0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 1. mája. Tento deň Sviatkom práce, Sviatkom sv. Jozefa robotníka, patróna všetkých pracujúcich a Svetovým dňom astmy.…
  • 01.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 2. mája 2024
Meniny má Žigmund, zajtra Galina