Vodnopólistky KVP obsadili posledné miesto

  • Vodné pólo / Šport
  • 3. júla 2014, 09:43
  • Autor:R. Chlpek

Usporiadateľom záverečného turnaja o titul majstra Slovenska vo vodnom póle v kategórii žien bol klub KVP Kúpele Piešťany. Nakoľko v Piešťanoch ešte nebol k dispozícii bazén na kúpalisku Eva, stretnutia sa v termíne 14.-15. júna odohrali v Topoľčanoch. Hráčky KVP napokon v prvej lige obsadili posledné miesto.

Piešťanské hráčky sa v úvodnom zápase stretli s Viedňou, ktorá bola v tabuľke o jednu priečku vyššie. Po bojovnom výkone celého družstva sa Piešťanky tešili z víťazstva 13:9. Strelecky sa darilo šesťgólovej Michaele Klampárovej.
Sobotňajší zápas s Bratislavou mohol v prípade víťazstva Piešťaniek znamenať posun na medailovú priečku. So súperkami však držali krok ani nie do polovice duelu, potom sa prejavili skúsenosti súperiek, ktoré dominovali v osobných súbojoch a z rýchlych protiútokov dokázali skórovať. Hráčky KVP podľahli Slávii UK Bratislava 7:17.
Záverečný zápas proti už istým majsterkám z Topoľčian bol len formalitou. Súperky hrali vo vynikajúcej forme, mali skúsený a vyrovnaný káder 14 hráčok a Piešťanky vysokému tempu hry nestačili – prehrali vysoko 6:24.
Ján Baranovič, tréner KVP: „Rovnako ako na predchádzajúcom turnaji sa nám nepodarilo hrať v kompletnom zložení. Pre chorobu chýbala brankárka Martinková. Nahradila ju hráčka Lisáková, ktorá potom chýbala v útočnej fáze a na striedačke ostali iba dve náhradníčky. V obrane citeľne chýbala skúsená Lazarová a na krídle ľavoruká Šimeková. Napriek tomu, že štvrté miesto ma ako trénera nepotešilo, musím konštatovať, že do prvej ligy sme sa po piatich rokoch prihlásili preto, aby naše hráčky, ktoré sú vekom juniorky, mali možnosť hrať väčší počet zápasov, získať skúsenosti a lepšie sa pripraviť na stretnutia v juniorskej kategórii. Tento cieľ sa podarilo naplniť a zisk medaily by som považoval za úspech. Nakoniec sme k tomu nemali ďaleko, ale potvrdilo sa, že na väčší úspech možno pomýšľať len v prípade riadnej tréningovej práce celého tímu a pri väčšej konkurencii hráčok v družstve.“

Dočítate sa v Piešťanskom týždni číslo 27, ktoré je v predaji od 1. júla.

0 Shares

Najnovšie správy

Piatok 26. apríla 2024 sa zapíše ako deň s viacerými dopravnými nehodami v takmer identickom čase. Okrem klasických piatkových kolón sa medzi…
  • 26.04.2024, 17:10
  • Piešťanský týždeň / Spravodajstvo
Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je piatok 26. apríla. Tento deň je Svetovým dňom dierkovej fotografie a Svetovým dňom duševného vlastníctva. Meniny má Jaroslava.
  • 26.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 26. apríla 2024
Meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav