Lyžiari na tráve získali päť pódiových umiestnení

  • Šport / Ostatné športy
  • 2. júla 2014, 14:48
  • Autor:lm


Slovenskí lyžiari na tráve sa spolu s piešťanskými pretekármi zúčastnili počas víkendu 21.-22. júna tretieho kola Svetového pohára v talianskom lyžiarskom stredisku Tambre. Slováci tentoraz nezískali ani jedno víťazstvo, no až osemkrát stáli na stupňoch víťazov. Medaily si vybojovalo päť lyžiarov z Piešťan.

Alex Jánoška bol v slalome aj v obrovskom slalome zhodne druhý, Adam Masár obsadil v slalome tretie miesto a v obrovskom slalome štvrté. Vanesa Drahovská bola v obrovskom slalome druhá a v slalome tretia. Preteky boli zároveň generálkou svahu a organizátorov pred budúcoročnými majstrovstvami sveta dospelých.
V tomto termíne sa konali aj preteky FIS mužov a žien, rovnako za piešťanskej účasti. Adam Masár v kategórii dospelých štartoval ako predjazdec a mal možnosť si už ako žiak otestovať trate mužov a žien. Pravdepodobne bude na budúcoročných MS dospelých v Tambre vystupovať ako profesionálny predjazdec.
V priebežnom poradí Svetového pohára po šiestich pretekoch figurujú medzi mladšími žiakmi a žiačkami A. Jánoška a V. Drahovská na druhých miestach, u starších žiakov je A. Masár tretí. Na programe je ešte štvoro pretekov – koncom júla v Čechách a v auguste finále v známom talianskom stredisku Sestriere, kde sa jazdí aj Svetový pohár v alpskom lyžovaní.

Dočítate sa v Piešťanskom týždni číslo 27, ktoré je v predaji od 1. júla.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je sobota 4. mája. Tento deň je Výročím úmrtia M. R. Štefánika, Medzinárodným dňom hasičov a Sviatkom sv. Floriána…
  • 04.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je piatok 3. mája. Tento deň je Dňom Slnka a Svetovým dňom slobody tlače. Meniny má Galina, Timea.
  • 03.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
sobota, 4. mája 2024
Meniny má Florián, zajtra Lesana