Hokejista Filip Štefánik v širšom kádri reprezentačnej šestnástky

  • Hokej / Šport
  • 2. júla 2014, 09:31
  • Autor:T. Horký

V minulom čísle sme čitateľom Piešťanského týždňa priniesli rozhovor so šikovným hokejovým útočníkom dorastu ŠHK 37 Piešťany Adriánom Valom. Defenzíva družstva však bude stáť aj na nádejnom obrancovi Filipovi Štefánikovi (1999), ktorý si svojimi výkonmi vyslúžil pozvánku do reprezentácie Slovenska do šestnásť rokov.

Piešťanský dorast si zobral na povel skúsený tréner Milan Klement a menej obľúbená časť hokejového roka sa už pomaly končí. Dorastencov čaká nádejná sezóna, budú sa pokúšať o postup do extraligy. F. Štefánik prezradil, ako mladí hokejisti zvládali tréningové dávky: „Príprava pod vedením trénera Klementa bola podľa mňa dosť náročná. Začali sme v máji, každý deň sme intenzívne trénovali dve hodiny, a od júna sme trénovali dvakrát do týždňa dvojfázovo. Letná príprava nie je medzi hokejistami príliš obľúbená, ale tvorí základ pre budúcu sezónu. Preto sme sa všetci snažili urobiť maximum a dobre sa pripraviť.“
Štefánik patril v minulom ročníku k najlepším obrancom starších žiakov. Svojimi výkonmi si vypýtal miesto aj v dorasteneckom družstve Piešťan, čo neuniklo pozornosti trénerov  reprezentačnej  šestnástky, ktorí ho pozvali na trojdňový kemp.

Viac sa dočítate v Piešťanskom týždni číslo 27, ktoré je v predaji od 1. júla.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je piatok 17. mája. Tento deň je Svetovým dňom hypertenzie a Svetovým dňom telekomunikácií. Meniny má Gizela, Aneta.
  • 17.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
sobota, 18. mája 2024
Meniny má Viola, zajtra Gertrúda