Pod Párovcami: Rozbitý chodník nie je na programe dňa

  • Spravodajstvo
  • 1. júla 2014, 15:32
  • Autor:jk

V predchádzajúcom vydaní Piešťanského týždňa sme uverejnili článok o dezolátnom stave chodníka na ulici Pod Párovcami, ktorý zostáva už roky bez povšimnutia kompetentných orgánov. Ešte v roku 2011 na adresu piešťanskej radnice putovala petícia, ktorú vtedy podpísalo 306 občanov.

Chodník lemujú vzrastlé stromy, ktorých korene v úseku od evanjelického kostola po križovatku s ulicou Kuzmányho trhajú a vydúvajú asfalt. Petícia poukazovala na ohrozovanie bezpečnosti a zdravia občanov a vyzývala na adekvátne a neodkladné riešenie.
K danej problematike redakcia požiadala o vyjadrenie mestský úrad. Minulý týždeň sme dostali nasledovné stanovisko, ktoré uvádzame v plnom znení: „Poslanci mestského zastupiteľstva pri schvaľovaní rozpočtu mesta na rok 2014 zaradili do programu Doprava finančné prostriedky vo výške 250 000 eur na rekonštrukciu chodníkov Pod Párovcami. Investíciu však podmienili použitím finančných prostriedkov z predaja majetku mesta. V súčasnosti Mesto Piešťany nedisponuje z predaja svojho majetku dostatočnými finančnými prostriedkami na realizáciu tejto akcie. Zmenu spôsobu financovania môžu odsúhlasiť len poslanci na mestskom zastupiteľstve, zatiaľ sa tak nestalo.“

Viac sa dočítate v Piešťanskom týždni číslo 27, ktoré je v predaji od 1. júla.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je pondelok 22. apríla. Tento deň je Dňom zeme a Svetovým dňom modlitieb za kňažské a rehoľné povolania. Meniny…
  • 22.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je utorok 23. apríla. Tento deň je Svetovým dňom kníh a autorských práv. Meniny má Vojtech.
  • 23.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
utorok, 23. apríla 2024
Meniny má Vojtech, zajtra Juraj