Hrajúci tréner PFK J. Glos: Dúfam, že futbal v Piešťanoch nezanikne

  • Šport / Futbal
  • 1. júla 2014, 15:11
  • Autor:th

Sezóna 2013/2014 nedopadla pre futbalistov PFK Piešťany najlepšie. Už pred začiatkom súťaže bolo zrejmé, že z dôvodu finančných problémov klubu pravdepodobne nedopadne mužstvo dobre. Piešťanci nakoniec obsadili v tretej lige beznádejné posledné miesto a zrejme boli radi, že sa súťaž už skončila. Svoje hodnotenie a pohľad za sezónou prezradil čitateľom Piešťanského týždňa hrajúci tréner PFK Jozef Glos.

► Ako by ste zhodnotili práve skončenú sezónu?
– Už pred sezónou nám bolo jasné, že pre nás priaznivo nedopadne. Mužstvo sme poskladali na poslednú chvíľu a bez nejakej prípravy sme začali hrať ligu, ktorú väčšina chalanov videla doteraz len z tribúny. Vedeli sme, že to nebude prechádzka ružovou záhradou. Niektorí chlapci si mysleli, že hrať tretiu ligu je jednoduché, no po niekoľkých kolách sa spamätali a počiatočné nadšenie sa stratilo. Vyvrcholilo to počas zimnej prestávky, kde sme vôbec netrénovali a odohrali sme len pár prípravných zápasov. Navyše sa niektorí hráči rozhodli cez zimu odísť z klubu. Najviac
ma mrzí, že to boli hlavne tí, ktorí to všetko zorganizovali a mali zastrešovať. V jarnej časti súťaže sme sa museli spoliehať na dorastencov, ktorí hrávali aj za mužov, aj za dorast. Cieľ, ktorý sme si pred sezónou dali, sme však splnili – udržali sme tretiu najvyššiu ligu v Piešťanoch. Všetkým chlapcom, ktorí na tom majú zásluhu, by som chcel poďakovať.
► Ktoré zápasy považujete za vydarenejšie a, naopak, ktoré najviac mrzia?
– Začnem od tých, ktoré mrzia, no myslím si, že to nie je to správne slovo. Skôr som sklamaný z prístupu v zápasoch v Rači, so Slovanom doma a hlavne vonku, kam sme išli ako keby na výlet. O zápasoch v Skalici, Nemšovej a v Seredi je zbytočné niečo hovoriť. Medzi lepšie považujem oba zápasy s Vrbovým a Vrábľami a domáce stretnutia s Novými Zámkami, Novým Mestom nad Váhom, Šúrovcami a Nemšovou, kde chlapci bojovali a odmenou boli body do tabuľky. Doplatili sme však na neskúsenosť a nedotiahli sme ich do úspešného konca.
► Hrali ste bez nároku na honorár a výsledky neboli veľmi oslnivé. Bolo ťažké motivovať hráčov, aby podali odhodlaný výkon?
– Zo začiatku nie. Všetci, čo prišli do kádra, súhlasili s tým, že budeme hrať zadarmo a boli spokojní, že budú hrať tretiu ligu. Na tréningy sme sa schádzali v peknom počte a bolo vidieť snahu zlepšovať sa. Nadšenie však po pár kolách opadlo, čomu sa netreba čudovať, keďže výsledky boli divoké. Po jesennej časti prišlo k zmenám v klube a myslím si, že v Piešťanoch nastal nezáujem o mužský futbal. Tak to aj vyzeralo, zimná príprava nebola takmer žiadna. Na prekvapenie sme na jar začali dobre a v prvých dvoch kolách sme získali štyri body. Po zápase na Slovane, ktorý sme prehrali vysoko 0:15, však prišiel ešte väčší zlom. Chlapci už prestali chodiť i na zápasy. Mali sme problém poskladať mužstvo aj v kombinácii s dorastencami. Nakoniec sa nám súťaž podarilo dohrať.

Viac sa dočítate v Piešťanskom týždni číslo 27, ktoré je v predaji od 1. júla.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 27. marca. Tento deň je Svetovým dňom divadla. Meniny má Alena.
  • 27.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je utorok 26. marca. Tento deň je Svetovým dňom epilepsie. Meniny má Emanuel.
  • 26.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je pondelok 25. marca. Tento deň je Dňom zápasu za ľudské práva a Medzinárodným dňom spomienky na obete otroctva…
  • 25.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 28. marca 2024
Meniny má Soňa, zajtra Miroslav