Ak by primátor šliapal o jednu cestu viac, Piešťany sú strieborné

  • Spravodajstvo
  • 1. júla 2014, 11:08
  • Autor:vd

Primátor Piešťan Remo Cicutto ľutuje, že do práce na bicykli nešiel o jedinú cestu viac. Bronzovým Piešťancom s 5963 najazdenými kilometrami totiž stačilo na striebornú Banskú Bystricu len šesť kilometrov. Práve toľko je z miesta Cicuttovho trvalého bydliska na mestský úrad a späť.

Povedal to v utorok 24. júna v úvode slávnostného prijatia najlepších tímov a jednotlivcov súťaže Na bicykli do práce v zasadacej miestnosti úradu. Po obvode ju zaplnili Bikerky zo Základnej školy (ZŠ) sv. Márie Goretti, ITCyglysty, Šarkan tím zo Slovenských liečebných kúpeľov, Ekomáci zo spoločnosti Ekom a Saganovci z Domoss Techniky. Primátor poďakoval a zablahoželal úspešným reprezentantom. Tí získali aj vecné ceny od nákupného centra Aupark a poukážky na nákup cyklistického tovaru v Domosse.
Z celonárodného prvenstva sa tešila iba rontgenologička Viera Seitlerová z tímu Úsmev z piešťanskej nemocnice. Za jediný mesiac absolvovala až 60 jázd.
Oproti nej sedeli Saganovci z Domossu – Tomáš Nerpas a Boris Emila. Ich tím zvíťazil v meste v počte jázd. Urobili ich spolu 174. T. Nerpas prezradil, že do práce išiel päťdesiatkrát z Moravian nad Váhom a občas sa stretol aj so B. Emilom, ktorý šliapal z Hubiny. Cestu hore-dolu meral 48-krát. „Na bicykli jazdím od februára až do prvých decembrových mrazov,“ povedal nám B. Emila. Jeho kolegu Nerpasa cyklistika baví až do takej miery, že podniká výlety napríklad aj do vzdialených Bánoviec nad Bebravou či do Trenčína. Viac sa však venuje horskej cyklistike.

Viac sa dočítate v Piešťanskom týždni číslo 27, ktoré je v predaji od 1. júla.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je piatok 3. mája. Tento deň je Dňom Slnka a Svetovým dňom slobody tlače. Meniny má Galina, Timea.
  • 03.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je sobota 4. mája. Tento deň je Výročím úmrtia M. R. Štefánika, Medzinárodným dňom hasičov a Sviatkom sv. Floriána…
  • 04.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
sobota, 4. mája 2024
Meniny má Florián, zajtra Lesana