V Piešťanskom týždni 27/2014 sa dočítate…

  • Spravodajstvo
  • 30. júna 2014, 14:56
  • Autor:red

Uplynulý týždeň preletel rýchlejšie ako by možno mnohí z nás chceli. Niektorí ho prežili pracovne, iní doma v pohodlí. Redaktori Piešťanského týždňa ani tentoraz nezaháľali a s pripravenými fotoaparátmi mapovali jednu akciu za druhou. Už v zajtra sa o tom môžete presvedčiť v novom vydaní vašich novín.

Na Krajinskom moste nastal „Deň D“
Toľko diskutovaná rekonštrukcia Krajinského mosta sa stáva skutočnosťou od utorka 1. júla ôsmej hodiny ráno. V pondelok, v čase uzávierky Piešťanského týždňa, na moste nič nenasvedčovalo tomu, že tikajú posledné hodiny do jeho odstavenia. Z Trnavského samosprávneho kraja nás informovali, že osádzajú značky na cestách upozorňujúce na obchádzkové trasy. Kraj nám aj poskytol informácie o zmenených trasách a harmonogramoch zmenených liniek.

Piešťany čakajú ďalšie peniaze na hokejovú halu
Mestský rozpočet po minulotýždňovej zmene ráta so sumou 500-tisíc eur, ktorá má do piešťanskej kasy pribudnúť z rezervy predsedu vlády na výstavbu tréningovej hokejovej haly. Táto budova by mala celkovo vyjsť na 1,5 milióna eur. Milión eur Robert Fico mestu poskytol už v závere minulého roka.
Primátorovi odklepli 3500 eur mesačne

Piešťanskí poslanci na zasadnutí zastupiteľstva schvaľovali výšku platu primátora mesta. S návrhom na zníženie o približne 1200 eur sa poslanecký zbor nestotožnil. Remo Cicutto tak po rozhodnutí zo stredy 25. júna bude do konca volebného obdobia dostávať sumu 3533 eur mesačne.
Nákladiak narazil do Škody Fabia s malým dieťaťom

Ani minulý týždeň neušetril piešťanských hasičov od zásahov. Zachraňovali dvojročné dieťa a ako obvykle zasahovali pri dopravných nehodách. Na diaľnici D1 v smere Piešťany – Horná Streda v piatok 27. júna okolo pol druhej popoludní do osobného motorového vozidla Škoda Fabia nabúral nákladný automobil MAN. Jeho vodič mal pravdepodobne mikrospánok.
V piatok v triedach zvonil zvonec, mnohí sa potešili, že nie umieračik

Témou týždňa Piešťanského týždňa sú tentoraz školy v regióne a ich neutešená situácia.
Spievala s Braňom Hroncom, na pódiu bola aj s Abbou

Mala iba päť rokov, keď sa postavila na červený koberec hotela Slovan. Nad hlavou jej žiarili trbietavé krištáľové lustre,zo stoličiek ju pozorovali stovky hostí. Všetci boli veľkí a ona o niečo vyššia od chodiacej bábiky. Svetlovlasá dievčinka so slávičím hlasom – Magdaléna Hanicová (1955). Domáci jej dali meno – piešťanská Rita Pavone. V šoubiznise, kam sa dostala ako 19-ročná, používala svoje dievčenské meno. Spievala na jednom pódiu s Abbou, večerala s Johnym Cashom, to všetko vďaka svojmu zázračnému hlasu. Doma i vo svete koncertovala s Braňom Hroncom.
Matej Svetlík súčasťou zlatého hokejbalového hetriku

Piešťanský hokejista hrajúci za švédsky juniorsky tím Asplöven si spestril letnú prípravu hokejbalom a dostal sa až do reprezentácie dvadsaťročných, s ktorou na domácom šampionáte v Bratislave získal senzačné zlaté medaily. Okrem slovenskej dvadsiatky sa stali majstrami sveta aj výbery do šestnásť a osemnásť rokov.
Hrajúci tréner PFK J. Glos: Dúfam, že v Piešťanoch mužský futbal nezanikne.

Sezóna 2013/2014 nedopadla pre futbalistov PFK Piešťany najlepšie. Už pred začiatkom súťaže, bolo zrejmé, že s dôvodu finančných problémov klubu pravdepodobne nedopadne dobre. Piešťany nakoniec obsadili beznádejné posledné miesto v tabuľke a zrejme boli radi, že sa súťaž už skončila. Svoje hodnotenie a pohľad za sezónou prezradil čitateľom Piešťanského týždňa hrajúci tréner PFK Piešťany Jozef Glos.
Hokejový dorastenec Filip Štefánik v širšom kádri reprezentačnej šestnástky

V minulom čísle sme čitateľom Piešťanského týždňa priniesli rozhovor s šikovným hokejovým útočníkom dorastu ŠHK 37 Adriánom Valom. Defenzíva družstva však bude stáť na nádejnomm obrancovi Filipovi Štefánikovi (1999), ktorý si svojimi výkonmi vyslúžil aj pozvánku do reprezentácie do šestnásť rokov.
0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 24. apríla. Tento deň je Svetovým dňom laboratórnych zvierat (UNESCO). Sviatkom sv. Juraja, patróna vojakov, rytierov, lukostrelcov…
  • 24.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 25. apríla 2024
Meniny má Marek, zajtra Jaroslava