Na Slovensku žijú krásni ľudia, tvrdí Jared Leto

  • Kultúra a spoločnosť
  • 30. júna 2014, 07:34
  • Autor:sita/PR manažér festivalu Jána Kakaščík

Jared Leto, frontman americkej kapely Thirty Seconds To Mars, ktorá vystúpila v sobotu 28. júna na piešťanskom festivale Topfest, pochválil počas návštevy Slovenska miestnych obyvateľov i tradičnú slovenskú kuchyňu. „V tejto krajine žijú veľmi krásni ľudia, ženy, ale aj muži, asi by som mal porozmýšľať, či si tu nenájdem matku svojich detí,“ povedal počas koncertu 42-ročný Leto.

Hudobník stihol počas festivalu na piešťanskom letisku ochutnať aj tradičné slovenské pokrmy, z ktorých bol podľa vlastných slov nadšený. „Máte fantastickú kuchyňu“, skonštatoval po ochutnaní mastených lokší s makom a džemom, ale aj makových šúľancov Škatuľu týchto pokrmov si so sebou neskôr vzal aj do lietadla.

Koncert Thirty Seconds To Mars si podľa organizátorov prišlo pozrieť približne 27-tisíc priaznivcov tejto skupiny. Kapela sa počas neho stretla aj s 55 fanúšikmi a fanúšičkami, ktorí si zakúpili špeciálne vstupenky na spoločné fotenie, rozhovor a koncertný zážitok priamo na pódiu počas celej ich šou. Na stretnutí nechýbali vlajky z Fínska, Ruska, Nemecka, Estónska, Česka, Maďarska či Slovenska. Počas záverečnej skladby sa dokonca Leto rozhodol pozvať na javisko niekoľkých ľudí, ktorých si náhodne povyberal v dave.

Thirty Seconds To Mars vznikli v roku 1998 v Los Angeles. V roku 2002 vydali debutový eponymný album, po ktorom nasledovali štúdiovky A Beautiful Lie (2005), This Is War (2009) a Love, Lust, Faith And Dreams (2013). Medzi ich najznámejšie skladby patria napríklad The Kill, From Yesterday, This Is War, Closer To The Edge či Up in the Air. Na konte majú okrem iných Billboard Music Award, NME Award, sedem MTV Europe Music Awards alebo tri MTV Video Music Awards.

Na 11. ročníku Topfestu, ktorý sa konal od 26. do 28. júna na letisku v Piešťanoch, sa okrem Thirty Seconds To Mars predstavili napríklad aj Helloween, The Exploited, The Toy Dolls, Tomáš Klus, Totální nasazení, Rybičky 48, Gladiator, Mandrage, Team, Polemic, Horkýže slíže, IMT Smile, Desmod, Zóna A, Zoči voči, Peter Bič Project alebo Zuzana Smatanová.

„Rád by som poďakoval nielen všetkým mojim spolupracovníkom, ale aj návštevníkom za skvelú účasť, perfektné správanie, podľa ohlasov od záchranárov, nemali sme chvála Bohu ani žiadne vážnejšie zranenia, takže verím, že si to užili podobne ako my. A ďakujeme za podporu – podľa ohlasov, záverečný večer a koncert 30-tich sekúnd to bola jedna z najlepších šou, aké sme na Topfeste zažili, ak nie najlepšia, takže ideme makať, pretože sa zdá, že toto sa bude ťažko prekonávať, ale určite to skúsime!“ vyjadril sa organizátor Topfestu Dušan Drobný.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je pondelok 25. marca. Tento deň je Dňom zápasu za ľudské práva a Medzinárodným dňom spomienky na obete otroctva…
  • 25.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je utorok 26. marca. Tento deň je Svetovým dňom epilepsie. Meniny má Emanuel.
  • 26.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 27. marca. Tento deň je Svetovým dňom divadla. Meniny má Alena.
  • 27.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 28. marca 2024
Meniny má Soňa, zajtra Miroslav