Filmové predstavenie: Krúdovci

  • Kultúra a spoločnosť
  • 30. júna 2014, 10:12
  • Autor:DU

Dom umenia Piešťany Vás pozýva vo štvrtok 10.júla 2014 o 18.00 hod.
na prázdninové filmové predstavenie pre deti a rodičov KRÚDOVCI.
Réžia a scenár: Chris Sanders, Kirk De Micco, Kamera: Yong Duk Jhun, Hudba: Alan Silvestri
Hrajú (hlasy v origináli): Nicolas Cage, Ryan Reynolds, Emma Stone, Catherine Keener, Clark Duke, Cloris Leachman
animovaná komédia USA 2013, MP, slovenský dabing, 90 min

Dobrodružná animovaná komédia rozpráva príbeh prvej pravekej rodiny na svete – Krúdovcov. Tatko Grug miluje a chráni svoju rodinu. Riadi sa svojráznou filozofiou pre prežitie „Strach je dobrý, zmena zlá“, a drží sa jej až do chvíle, keď dôjde k zničeniu ich rodinnej jaskyne, kde dosiaľ spokojne bývali. Grug je na¬koniec nútený uznať, že lepšie než tu len prežívať, je začať znova skutočne žiť niekde inde. A tak Krúdovci podniknú cestu do neznáma, ohromujúci výlet do krajiny plnej najrozličnejších, neuveriteľných a niekedy aj poriadne nebezpečných stvorení. Ich pohľad na svet sa vďaka tomu navždy zmení. Krúdovcov čaká veľká skúška, ale tiež najväčšie dobrodružstvo ich života.

A kto všetko do rodiny Krúdovcov vlastne patrí? Teší sa na vás autoritatívny tatko Grug so svojou zásadovou, podobne drsne ladenou ženou Uggou a s troma svojráznymi deťmi: najmladšou štvorročnou uličníčkou San¬dy, rebelujúcou pubertiačkou Íp a deväťročným Thunkom, ktorý by si prial byť skvelým lovcom ako jeho otec, ale zatiaľ mu k naplneniu sna toho dosť chýba… Súčasťou tejto jedinečnej prehistorickej rodinky je aj babič¬ka, Grugova praveká a trochu divoká svokra. A navyše sa ku Krúdovcom ešte pripojí Ľudo, očarujúci mladík, ktorý má na svojom konte niektoré skvelé objavy – napríklad oheň či topánky. A tak sa Ľudo stáva tým, kto Krúdovcom predstaví nové možnosti a nový svet. V ňom však čakajú aj ďašie prazvláštne tvory. Niektoré sú roztomilými maznáčikmi a iné sa zas vôbec nerozpakujú zasadiť ranu či poriadny hryzanec. Napokon už ich mená niečo naznačujú: Dravogáj, Myšlon, Sovomaco, Jašterot, Opicobuch.
Pod hravým rodinným filmom Krúdovci je podpísaná scenáristická a režisérska dvojica: Chris Sanders a Kirk De Micco, tvorcovia úspešných dobrodružných rodinných animovaných komédií Ako si vycvičiť draka a Vesmírni opičiaci. Krúdovci vznikli v štúdiu DreamWorks Animation.

Vstupné:  1,- €
Vstupenky si môžete zakúpiť v pokladni Domu umenia Piešťany v pondelok – piatok od 14.00 h do 17.00 h a hodinu pred predstavením. Tel: Pokladňa: 033/24 58 001

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je piatok 10. mája. Tento deň je Svetovým dňom pohybu ku zdraviu. Meniny má Viktória.
  • 10.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Plánovaná už raz odkladaná udalosť Natrime si svoje mesto sa v sobotu 4. mája uskutočnila v dopoludňajších hodinách. Iniciatíva vznikla…
  • 10.05.2024, 00:01
  • Piešťany / Spravodajstvo
sobota, 11. mája 2024
Meniny má Blažena, zajtra Pankrác