Žitňanská súčasťou nového ženského hokejového projektu

  • Hokej / Šport
  • 26. júna 2014, 08:59
  • Autor:sita/th

Klub ŠKP Bratislava sa stal novým členom Slovenského zväzu ľadového hokeja (SZĽH). V prípade ŠKP pôjde o ženský projekt, ktorý bude kopírovať reprezentácie do 18 a 20 rokov a jeho súčasťou by mala byť aj piešťanská hokejistka Gabriela Žitňanská, ktorá sa zúčastnila aj predsezónneho testovania v Brezne.

„SZĽH sa vrátil opäť k projektu ženskej reprezentácie, ktorá sa bude koncepčne pripravovať celú sezónu a domovský stánok bude mať v Bratislave. V priebehu troch sezón nastal úpadok nášho hokeja a reprezentácia vypadla až do tretej najvyššej kategórie, čo bolo pre nás mementom. Okamžite sme ho potrebovali reštartovať a sme veľmi radi, že pod ochranné krídla si nás vzalo ministerstvo vnútra. V stredu vznikol klub ŠKP Bratislava a v ňom budú hrať najlepšie slovenské hokejistky. V nasledujúcej sezóne bude toto družstvo pôsobiť v Európskej ženskej lige (EWHL) i v súťaži deviatakov. Veríme, že čoskoro sa vrátime na pozície, ktoré nám v minulosti patrili,“ zaželal si prezident SZĽH Igor Nemeček.
Trénerov Milana Skokana s Mikulášom Findurom nahradili pri ženskej reprezentácii Andrej Schöber s asistentom Stanislavom Kubušom, manažérkou tímu bude Ľubomíra Kožanová, ktorá pri reprezentácii pôsobí dlhé roky.
Vo štvrtok sa v Brezne uskutočnilo testovanie 48 hráčok, ktoré pripadajú do úvahy. Medzi nimi bola aj G. Žitňanská. „Išlo o dievčatá od 16 do 19 rokov, ktoré prešli výberom do 18 rokov a niektoré už mali aj skúsenosti so seniorským ženským hokejom. Všetky sme oboznámili s tým, čo sa chystá, a kondične sme si ich otestovali. Nešlo ešte o výber priamo do projektu, ale o to, aby sme mali prehľad o ich fyzickej pripravenosti. Samozrejme, do projektu plánujeme zaradiť aj skúsené hráčky, ktoré pôsobili v reprezentácii v minulosti. Od augusta už budeme naplno zarezávať v letnej príprave v Bratislave a pripravovať sa na sezónu, ktorá bude náročná. Sme však radi, že môžeme pôsobiť pod záštitou ŠKP a budeme mať vytvorené výborné podmienky,“ prezradil A. Schöber.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 25. apríla 2024
Meniny má Marek, zajtra Jaroslava