Radnica čaká od Fica ďalšie peniaze na hokejovú halu

  • Hokej / Šport
  • 26. júna 2014, 12:16
  • Autor:sita/red

Do rozpočtu mesta Piešťany má pribudnúť 500-tisíc eur z rozpočtovej rezervy predsedu vlády na výstavbu tréningovej hokejovej haly pre potreby reprezentačnej osemnástky a dvadsiatky. Hala má stáť 1,5 milióna eur, milión predseda vlády Robert Fico poskytol Piešťanom v závere minulého roka.

Primátor Remo Cicutto povedal, že pol milióna mesto zatiaľ na účte nemá, má ich však prisľúbené. ,,Avizovaná stavba hokejovej haly je vo vrcholnej fáze prípravy, finalizujú sa projekty k stavebnému povoleniu. K tomu, aby sme spustili stavbu, potrebujeme verejné obstarávanie na dodávateľa a zvyšných 500-tisíc eur, ktoré máme prisľúbené z rezervy predsedu vlády v tomto roku,“ povedal Cicutto. Projekt je podľa neho pripravovaný na čiastku 1,5 milióna eur, verejné obstarávanie môže konečnú čiastku výrazne znížiť. Projektovú dokumentáciu zabezpečil ako svoj vklad do projektu miestny hokejový klub ŠHK 37. Mesto sa na financovaní stavby hokejovej haly podieľať nebude, zabezpečovať bude neskôr jej prevádzku. Tréningová hala má byť postavená do konca roku 2015.

Mesto Piešťany sa v zmluve so Slovenským hokejovým zväzom zaviazalo poskytnúť každoročne tisíc hodín ľadovej plochy v novej hale pre potreby hokejových reprezentácií mužov a žien všetkých vekových kategórií zadarmo.

Premiér Fico na neformálnom obede s hokejovou reprezentáciou v máji povedal, že po vzore spolupráce so Slovenským futbalovým zväzom chce v najbližších desiatich rokoch pomôcť aj hokeju. Financie majú ísť postupne na rekonštrukciu už stojacich štadiónov alebo na výstavbu nových. Na prelome rokov 2013/2014 dostali miliónové dotácie z rezervy predsedu vlády na hokejové haly aj Levoča a Banská Bystrica.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 18. apríla. V tento deň sa v roku 1901 narodil MUDr. Emil Veselý, lekár, prednosta a primár…
  • 18.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom. Od 16. do 19. augusta sa…
  • 19.04.2024, 08:32
  • Kultúra a spoločnosť / Piešťany
piatok, 19. apríla 2024
Meniny má Jela, zajtra Marcel