Školou roka je ZŠ na Brezovej ulici

  • Spravodajstvo
  • 25. júna 2014, 07:55
  • Autor:MsÚ

V našom meste je už štrnásťročnou tradíciou oceňovanie žiakov a pedagógov základných škôl a ZUŠ, ktorí v aktuálnom školskom roku dosiahli vynikajúce úspechy vo výchovno-vzdelávacom procese, alebo vynikli výsledkami v športe. Uznanie si zaslúžia i tí, ktorí v predmetových súťažiach, či olympiádach úspešne reprezentovali seba, svoju školu a v neposlednom rade i mesto Piešťany.

Tri dni pred prázdninami sa v galaprograme na divadelnej scéne Domu umenia päť potvrdilo, že náročná práca so žiakmi na jednej strane a ich úsilie o dosiahnutie vytýčených mét na strane druhej, často bývajú korunované úspechmi.

Školou roka sa stala ZŠ na Brezovej ul. Kritériá boli nastavené na výsledky a ich prepočet na množstvo žiakov. Preto zvíťazila zaslúžene. Diplom, plaketu a šek na 500 eur prevzala z rúk primátora Rema Cicutta riaditeľka školy Bronislava Fačkovcová. Diplom a šek v hodnote 400 eur prevzal pre ZŠ na Holubyhoh ul. za najlepšie výsledky v rámci mimoškolskej činnosti jej riaditeľ Vilém Vrba.

Pamätný list a šek na 100 eur za humánny čin roka putoval z rúk viceprimátora Timoteja Mištinu na ZŠ na Mojmírovej ul.

Súťažilo sa aj o najkrajší školský časopis. Pomyselný bronz patrí mladým novinárom zo ZŠ na Brezovej ul. za časopis Sedmička, z druhého miesta sa tešia čitatelia a tvorcovia časopisu A je to zo ZŠ sv. M. Gorreti. Najkvalitnejší školský časopis v Piešťanoch sa volá Kométa a vydávajú ho na ZŠ E. F. Scherera.

Poháre pre najlepších športovcov roka putovali na ZŠ na Brezovej ul. vďaka nadaniu a tréningovej drine Michaely Špankovej a Martina Šišku.

Diplom, plaketu a šek na 400 eur patrí ZUŠ na Teplickej ul. za reprezentáciu mesta Piešťany. Právom, čo dokázali jej žiaci aj viacerými vystúpeniami v rámci kultúrneho programu.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je piatok 3. mája. Tento deň je Dňom Slnka a Svetovým dňom slobody tlače. Meniny má Galina, Timea.
  • 03.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 3. mája 2024
Meniny má Žigmund, zajtra Galina