Zatvorený Krajinský most skomplikuje cestovanie autobusmi

  • Spravodajstvo
  • 24. júna 2014, 15:18
  • Autor:sita

Na budúci týždeň sa začína dlhodobo plánovaná rekonštrukcia Krajinského mosta, jediného cestného spojenia Piešťan s druhou stranou Váhu.

Dlhodobo plánovaná rekonštrukcia Krajinského mosta v Piešťanoch skomplikuje od 1. júla cestovanie autobusom. Autobusy prímestských liniek pôjdu len po most, cestujúci prejdú Váh lávkou pre peších a na druhej strane nastúpia do iného autobusu. Dostávať budú dva lístky, cestovné však v súčte nebude vyššie. Informáciu zverejnil Trnavský samosprávny kraj, ktorý je vlastníkom Krajinského mosta. Takýto spôsob dopravy začne platiť 1. júla o 8:00 a potrvá až do konca augusta.

Mestská autobusová doprava z Piešťan na Kúpeľný ostrov nebude zabezpečovaná. Pri diaľkových linkách, ktoré majú trasu cez Krajinský most, je situácia komplikovanejšia. Linka Senica – Banská Bystrica bude zabezpečovaná tak ako prímestské linky, teda dvoma autobusmi. V prípade iných diaľkových liniek sa cestujúci musia informovať u dopravcu, ktorý konkrétnu linku prevádzkuje.

Kraj mal pôvodne na rekonštrukciu mosta vyčlenených 215-tisíc eur. Vláda na výjazdovom rokovaní v Horných Orešanoch pridala ďalších 500-tisíc eur. Rekonštrukciu mosta bude robiť spoločnosť Hastra zo Žiliny za vysúťaženú cenu 425-tisíc eur bez DPH. Krajinský most bude pre akúkoľvek dopravu úplne uzatvorený, obchádzkové trasy povedú cez obec Lúka a cez Hlohovec. Pri použití kratšej obchádzky cez Lúku a diaľnicu nemusia mať vodiči na tomto úseku diaľničnú známku. Policajti a sanitky budú mať povolený prejazd cez Kolonádový most, ktorý je určený pre peších. Hasiči použijú tiež obchádzky, zároveň však budú v kontakte aj s hasičskými stanicami v susedných okresoch.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 24. apríla. Tento deň je Svetovým dňom laboratórnych zvierat (UNESCO). Sviatkom sv. Juraja, patróna vojakov, rytierov, lukostrelcov…
  • 24.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je pondelok 22. apríla. Tento deň je Dňom zeme a Svetovým dňom modlitieb za kňažské a rehoľné povolania. Meniny…
  • 22.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je utorok 23. apríla. Tento deň je Svetovým dňom kníh a autorských práv. Meniny má Vojtech.
  • 23.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
streda, 24. apríla 2024
Meniny má Juraj, zajtra Marek