V Piešťanskom týždni 26/2014 sa dočítate…

  • Spravodajstvo
  • 23. júna 2014, 14:55
  • Autor:red

Uplynulý týždeň preletel rýchlejšie ako by možno mnohí z nás chceli. Niektorí ho prežili pracovne, iní doma v pohodlí. Redaktori Piešťanského týždňa ani tentoraz nezaháľali a s pripravenými fotoaparátmi mapovali jednu akciu za druhou. Už v zajtra sa o tom môžete presvedčiť v novom vydaní vašich novín.

Začala intenzívna séria rekonštrukcií ciest
Opravy ciest v Piešťanoch začali etapou rekonštrukcií polovíc – jedného jazdného pruhu komunikácií. V pondelok 16. júna ako prvé čakala oprava ulice M. R. Štefánika, A. Šindelára a Úzku ulicu. Podľa harmonogramu z mestského úradu, pracovníci v pondelok stihli odfrézovať povrch komunikácií, potom nasledovali výškové úpravy poklopov a výmena obrubníkov, spojovací postrek a koncom týždňa položenie asfaltového koberca.

Na Hollého ulici sa krčili plechy vo štvrtok aj v nedeľu
Zdá sa, že Hollého ulica v Piešťanoch priťahovala minulý týždeň nehody ako lep muchy. Jedna sa stala vo štvrtok na obed, druhá v nedeľu okolo šiestej ráno.  

Rozbitý chodník Pod Párovcami roky bez povšimnutia

Piešťanský chodník pod Párovcami lemujú vzrastlé stromy. Ich korene vydúvajú a trhajú asfalt. „Dám vám tisíc euro, ak mi nájdete v meste pešiu komunikáciu v horšom stave,“ povedal nám Vojtech Malík, ktorý nás sprevádzal a je jedným z iniciátorov petície adresovanej mestu pred tromi rokmi. Vzápätí nahnevane dodal: „Ani po jej predložení sa vôbec nič neudialo.“
Téma: Mestský park má prejsť rozsiahlou obnovou  

Obnovou mestského parku sa piešťanská radnica zaoberá už niekoľko rokov. V roku 2012 vyhlásila krajinársko-architektonickú súťaž a v súčasnosti na základe spracovanej štúdie finišujú práce na projektovej dokumentácii revitalizácie tejto časti mesta. O niekoľko týždňov – v priebehu mesiaca júl má dôjsť k odovzdaniu skompletizovanej dokumentácie pre potreby stavebného povolenia. Práce okolo ošetrovania a údržby zelene  sa však dejú neustále.
Zlatá Seitlerová pomohla Piešťancom k bronzu
Piešťanci zožali úspech v celonárodnom projekte Do práce na bicykli. V konkurencii veľkých miest sa umiestnili na treťom mieste za viťazným Martinom a Banskou Bystricou s počtom najazdených kilometrov 5963. Od striebra nás teda delilo len šesť kilometrov! Jedno prvenstvo sme však predsa len získali! Medzi jednotlivcami zvíťazila Viera Seitlerová z Piešťan z tímu „Úsmev“, ktorá uskutočnila šesťdesiat jázd.  
Priateľské stretnutie v strede sveta a vesmíru

Piaty júl, trinásť hodín, štrnásť minút. Presne o takomto čase sa v mestečku so šikmou vežou spustí kolotoč muziky a humoru, multimediálny festival Vrbovské vetry. Za jeho občas aj menej príjemné kulisy sme nazreli spoločne s jeho krstným tatom, organizátorom, a muzikantom v jednej osobe – BRANISLAVOM JOBUSOM.

Red Wings opäť usadli na piešťanský hokejbalový trón
Piešťanská hokejbalová liga už pozná svojho majstra. Stali sa nimi hráči Red Wings, ktorý zdolali v nedeľnom štvrtom finálovom stretnutí Rann Rebels 6:3 a výhrou 3:1 na zápasy vrátili svojmu protivníkovi minuloročnú porážku a stali sa tak víťazmi 21. ročníka PHbL.  
Komu fandia na majstrovstvách sveta známy futbalisti z regiónu? 

Celý športový svet sa v súčasnosti točí okolo futbalových majstrovstiev sveta v Brazílii, ktoré sú promenádou najlepších futbalistov sveta. Piešťanský týždeň sa pri tejto príležitosti opýtal troch známych futbalistov z nášho regiónu – Tomáša Košúta, Martina Směřičku a Juraja Vala na to, komu v Brazílii fandia, koho tipujú na víťaza šampionátu, a ktorý hráč ich doposiaľ najviac zaujal.
Hokejista Adrián Valo najlepším útočníkom i strelcom starších žiakov

Piešťanskej hokejovej mládeži možno opäť svitá na lepšie časy. Jej šéftrénerom sa stal bývalý tréner havranov Milan Klement, no i v hráčskych radoch sa ukazuje niekoľko talentovaných chlapcov. Jedným z nich je dorastenec Adrián Valo (1998), ktorý sa v predošlej sezóne stal najlepším útočníkom a strelcom v západoslovenskej časti súťaže starších žiakov.
0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je utorok 23. apríla. Tento deň je Svetovým dňom kníh a autorských práv. Meniny má Vojtech.
  • 23.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je pondelok 22. apríla. Tento deň je Dňom zeme a Svetovým dňom modlitieb za kňažské a rehoľné povolania. Meniny…
  • 22.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
utorok, 23. apríla 2024
Meniny má Vojtech, zajtra Juraj