Šípkové: Šport sa točí okolo futbalu

  • Šport / Futbal
  • 19. júna 2014, 14:56
  • Autor:th

Šport v Šípkovom sa točí najmä okolo futbalu. Jeho počiatky siahajú do roku 1931, keď vznikol prvý neoficiálny klub. V súčasnosti evidujú vo futbalovom oddiele mužstvo dospelých a družstvo žiakov, ktoré je však zlúčené s neďalekým Prašníkom. Miestni kulturistickí nadšenci si môžu zacvičiť v obecnej posilňovni, no viac pravidelného športu sa v Šípkovom nekoná.

Jediným organizovaným športom v Šípkovom je futbal. Futbalisti TJ Družstevník pôsobia v B-skupine oblastnej súťaže a pred posledným kolom sú na chvoste tabuľky. O tom, ako v Šípkovom funguje klub, nám porozprával predseda oddielu Jozef Kusý: „Zatiaľ sa nám darí, máme 17 hráčov, čo je veľmi dôležité, aby klub fungoval. Peniaze nie sú žiadna sláva. Najviac financií nám dáva obecný úrad, ale to je na zaplatenie rozhodcov, elektriny a cestovného. Na ostatné náklady, ako sú dresy, lopty, vápno, benzín do kosačiek a iné, si musíme prostriedky zohnať sami. Podarilo sa nám zrekonštruovať sprchy, čo bolo dosť nákladné, a radi by sme opravili toalety.“
Okrem futbalu sa v Šípkovom žiaden šport pravidelne nekoná. Obecný úrad má vybudovanú posilňovňu a kulturistickí nadšenci tam chodia vo voľnom čase potrápiť svoje telo.

Viac o mládeží a histórii športu v Šípkovom sa dočítate v Piešťanskom týždni číslo 25, ktoré je v predaji od 17. júna.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 18. apríla. V tento deň sa v roku 1901 narodil MUDr. Emil Veselý, lekár, prednosta a primár…
  • 18.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 17. apríla. Tento deň je Svetovým dňom hemofílie. Meniny má Rudolf.
  • 17.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 18. apríla 2024
Meniny má Valér, zajtra Jela