Rybáriková postúpila do semifinále

  • Šport / Tenis
  • 19. júna 2014, 15:54
  • Autor:sita/red

Slovenská tenistka Magdaléna Rybáriková postúpila už do semifinále dvojhry na turnaji WTA International Topshelf Open v holandskom Hertogenboschi (dotácia 250 000 USD, tráva). Rybáriková si vo štvrtkovom súboji nenasadených hráčok poradila s Nemkou Annikou Beckovou za 76 minút 6:2, 7:5. Víťazka zahrala trikrát eso a premenila 6 z 11 brejkových príležitostí. Sama prišla trikrát o svoje podanie.

"Bol to dobrý zápas z mojej strany. Dodržala som taktiku, všetko mi fungovalo až na ten záver druhého setu, keď som viedla 5:3 a podávala. Z tej strany sa horšie servovalo, keďže tam bol protivietor. Trochu sa to zamotalo, ale nakoniec som si uhrala servis a brejkla ju ešte raz a zvíťazila. Som spokojná s mojím výkonom," povedala Magdaléna Rybáriková.
Súperkou Rybárikovej v súboji o postup do finále bude Číňanka Ťie Čeng, premožiteľka Ukrajinky Eliny Svitolinovej. Nad Ťie Čeng v minulosti dvakrát zvíťazila, ale dva razy s ňou aj prehrala. Slovenka má už teraz istotu 110 bodov do hodnotenia a prémie 9274 eur. "Ona je veľmi nepríjemná na tráve, veď už bola aj v semifinále Wimbledonu. Je to jej najobľúbenejší povrch. Pár rokov dozadu v Birminghame som ju síce zdolala, ale bol to veľmi náročný a tesný zápas /7:6 (10), 6:4 – pozn./. Renkingovo som na tom teraz lepšie ako ona, ale Číňanka má viac skúseností," uviedla Rybáriková k najbližšej svojej súperke.
Semifinále je najväčším úspechom 25-ročnej Rybárikovej (39,. v rebríčku WTA) v tejto sezóne. Dosiaľ sa dostala najďalej v apríli do štvrťfinále na tvrdom povrchu v poľských Katoviciach a týždeň predtým do rovnakej fázy rovnako na "harde" v mexickom Monterrey. "Po Paríži som mala problémy s členkom, čiže som nemala natrénované na tráve. Bola som sklamaná, keď som v Birminghame prehrala hneď v prvom zápase, lebo sa mi tam v minulosti zvyklo dariť. Potom som však prišla do Hertogenboschu a začala sa rozohrávať. Na tráve sa mi vždy hrá dobre. Som spokojná s tým, čo som už dosiahla. Uvidíme, ako to ďalej dopadne," dodala Rybáriková.

Zverenka Petra Hubera Rybáriková má na konte štyri tituly z profesionálneho okruhu WTA a je medzi nimi aj jeden na trávnatom povrchu. V roku 2009 ho získala práve v anglickom Birminghame.

Rybáriková prehrala úvodné dva gemy zápasu, ale potom sa rozbehla. Od tejto chvíle súperke už nepovolila v úvodnom sete ani jednu hru a získala ho za 29 minút 6:2, keď pri podaní Beckovej (55. v rebríčku) premenila hneď prvý setbal. V druhom dejstve Slovenka ušla Nemke na 3:1, ale vzápätí jej odovzdala svoje podanie. Potom sa však Rybáriková opäť prejavila ako lepšie returnujúca hráčka a brejkla o päť rokov mladšiu protivníčku na 4:2. Za stavu 5:3 slovenská tenistka nevyužila možnosť ukončiť zápas a dovolila súperke znížiť na 4:5 aj vyrovnať na 5:5. Napokon však koncovku druhého setu predsa len zvládla s výsledkom 7:5. Rybáriková triumfovala nad Beckovou rovnakým výsledkom 6:2, 7:5 ako nedávno na madridskej antuke.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 17. apríla. Tento deň je Svetovým dňom hemofílie. Meniny má Rudolf.
  • 17.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je štvrtok 18. apríla. V tento deň sa v roku 1901 narodil MUDr. Emil Veselý, lekár, prednosta a primár…
  • 18.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 19. apríla 2024
Meniny má Valér, zajtra Jela