Ihriská nie sú pre psy, ale pre deti!

  • Spravodajstvo
  • 19. júna 2014, 08:49
  • Autor:Čitateľka Maťa

Pri Obchodnom dome Kaufland v Piešťanoch máme veľké detské ihrisko a malé futbalové ihrisko, pri ktorom je umiestnené ohradené miesto pre psíkov. Za hlavnou cestou sa nachádza priestor určený pre voľný pohyb psov.

Som z tých ľudí, ktorí milujú psíky a sama som ich niekoľko rokov chovala a cvičila. Mám k tejto téme blízko, a predsa, som sklamaná a žiadam o pomoc. Majitelia psov si totiž často zamieňajú priestor určený deťom – teda detské ihrisko a taktiež malé futbalové ihrisko a priľahlú zelenú plochu – za priestor určený na voľný pohyb psov.
Naše deti, ktoré sa tam hrajú, sú často obdarované nemilo zapáchajúcou vzorkou psích exkrementov, ktoré potom nosíme domov. Chápem, že ľudia milujú svoje zvieratká, ale tak ako oni milujú ich, tak isto milujeme my svoje deti. Nechápem ale to, načo sú ľuďom zvieratá, ktoré ich čakajú celý deň zatvorené doma, potom ich vytiahnu na päť minút von prebehnúť sa, samozrejme, čo najbližšie k príbytku, a ešte je im zaťažko po psíkovi upratať.
To naozaj musíme neustále volať mestskú políciu, aby urobila nápravu? Detské ihrisko sme v spolupráci s mestským úradom a Službami mesta Piešťany rekultivovali a teraz sa priestor pripravuje na obnovu a doplnenie. Nie je určený pre psíky. Jedna tabuľa, ktorá na to upozorňuje, je už na detskom ihrisku umiestnená, o druhú sme požiadali.
Niekedy mi pripadá, že všade musí byť nejaká tabuľa alebo upozornenie, inak si ľudia myslia, že môžu všetko! Nemajú záujem si prečítať nejakú mestskú právnu normu alebo smernicu, upozorňujúcu na skutočnosť, ktorá sa týka napríklad chovu psov a mačiek.
Som z toho naozaj nešťastná, stačí, že je vonku tma a už sa môže všetko, veď to, že sa psík vykakal na detskom ihrisku, predsa nemôže v tme nikto vidieť. Tento národ volal po demokracii, ľudia poznajú hlavne svoje práva, pričom veľmi často zabúdajú na svoje povinnosti.

List čitateľa je súčasťou témy týždňa Piešťanského týždňa číslo 25, ktoré je v predaji od 17. júna.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 18. apríla. V tento deň sa v roku 1901 narodil MUDr. Emil Veselý, lekár, prednosta a primár…
  • 18.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom. Od 16. do 19. augusta sa…
  • 19.04.2024, 08:32
  • Kultúra a spoločnosť / Piešťany
piatok, 19. apríla 2024
Meniny má Jela, zajtra Marcel