Do mesta sa na dva dni vráti stredovek

  • Spravodajstvo
  • 19. júna 2014, 14:06
  • Autor:sita

Do Hlohovca sa počas posledného júnového víkendu vráti stredovek. Jedným z lákadiel Stredovekých dní v Zámockej záhrade bude vpád Tatárov do mesta a ich snaha obsadiť Hlohovecký hrad, ktorý budú urputne chrániť templári z hradu Bagras.

Návštevníci podujatia uvidia aj spory vinohradníkov z čias významných panovníkov, drancovanie mesta a okolia husitami, lukostrelecký turnaj a celé podujatie vyvrcholí vpádom tureckých vojsk na územie Hlohovca. Ako informoval hlavný organizátor Stredovekých dní Peter Kolišťánik, o historické vstupy sa postarajú tie najlepšie skupiny z celého Slovenska. Návštevníci si sami môžu vyskúšať streľbu z luku, kuše, hod sekerkou, veľkým lákadlom bude aj historická detská aréna. Na svoje si prídu aj obdivovatelia historických remesiel, do Hlohovca prídu kováči, rezbári, košikári a ďalší majstri svojho remesla.

Program Stredovekých dní sa začína v sobotu 28. júna o 10:00 dobovým sprievodom z centra mesta do Zámockej záhrady, nasledovať budú vystúpenia šermiarov, súťaže a ďalšie sprievodné podujatia. Podobný program je pripravený aj na nedeľu.

Vlastivedné múzeum v Hlohovci pripravilo počas podujatia prezentáciu Zámockého poznávacieho okruhu, spojenú s prehliadkou nádvoria a kaplnky zámku. Približne hodinové prezentácie sa začínajú v sobotu o 12:00 a 15:00 a v nedeľu o 17:00.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 27. marca. Tento deň je Svetovým dňom divadla. Meniny má Alena.
  • 27.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je piatok 28. marca. Tento deň je Dňom učiteľov. Meniny má Soňa.
  • 29.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 29. marca 2024
Meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava