Vrbové: Na Komenského vyučujú aj ruštinu

  • Spravodajstvo
  • 18. júna 2014, 14:59
  • Autor:jk

Finále nášho niekoľkomesačného seriálu mapujúceho základné školy (ZŠ) v piešťanskom okolí sme si ponechali pre mesto Vrbové. Mestečko pod šikmou vežou disponuje dvomi základným školami, nachádzajúcimi sa na uliciach Školská a Komenského.

Komplex budov tej druhej je najmladšou školskou stavbou v regióne. Slávnostne ho otvorili len rok pred nežnou revolúciou. Do nových lavíc zasadlo 655 žiakov. Dnes bránu ZŠ na Komenského ulici prekračuje 401 detí. Nad ich vzdelávaním drží ochrannú ruku 25 pedagógov, traja katechéti a štyri vychovávateľky.
Hoci vek nepoznačil pomyselný chrbát školy ešte ani tromi krížikmi, stihla už prejsť čiastočnou rekonštrukciou, pod ktorú sa výrazne podpísala Európska únia. Z jej fondov sa podarilo získať mestu finančné prostriedky na nové fasády, zateplenie aj výmenu okien. Škola sa zapojila aj do celonárodných projektov. „Napríklad do projektu elektronizácia vzdelávacieho systému regionálneho školstva,“ povedala nám riaditeľka ZŠ Komenského Viera Hankócyová.
Aj napriek rekonštrukcii je v súčasnej dobe jedna zo spojovacích chodieb medzi pavilónmi v havarijnom stave. „Boľavé“ miesta však musí vedenie školy riešiť so zriaďovateľom, ktorý je majiteľom budov.

Viac sa dočítate v Piešťanskom týždni číslo 25, ktoré je v predaji od 17. júna.

0 Shares

Najnovšie správy

Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom. Od 16. do 19. augusta sa…
  • 19.04.2024, 08:32
  • Kultúra a spoločnosť / Piešťany
Dnes je štvrtok 18. apríla. V tento deň sa v roku 1901 narodil MUDr. Emil Veselý, lekár, prednosta a primár…
  • 18.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 19. apríla 2024
Meniny má Jela, zajtra Marcel