Prečo fičím na muzike

  • Blogy / Blogy
  • 18. júna 2014, 09:52
  • Autor:Peter Remiš

Keď v roku 1972 priniesol Ježiško do našej rodiny kotúčový magnetofón B54, vyrobený v Tesla Pardubice, môj svet sa otočil hore nohami. Prestal som fičať na futbale a začal som žiť muzikou.

Pravdupovediac, v tom futbale som to aj tak nikam nedotiahol. Odkrútil som si len zopár zápasov na dedinských ihriskách, na ktorých sa pásli husi a krížom cez trávnik mašírovali dojičky opatrovať kravy.

Nemali sme dresy, ani rozhodcu. Proste sme sa rozdelili a hrali do aleluja.

Čoskoro spoluhráči odhalili moju slabinu: nepamätal som si tváre. V časoch, keď hrali oba tímy bez dresu, to bol vážny problém. Stačilo, ak súper zakričal „prihraj!“ a ja, baran sprostý, som mu podal loptu. Ani sa nedivím, že ma prestali volať na tréningy.

Príchodom B54-ky sa všetko otočilo. Na loptu som zabudol. Našiel som si inú lásku. Fascinoval ma grécky spevák Demis Roussos, ktorý výzorom pripomínal bradatú rakúsku speváčku Conchitu Würst.

A keď ma spolužiaci začali volať Demis, bol som v siedmom nebi.

Jasné, že k futbalu sa sem-tam vraciam. Zlákal ma aj otvárací duel šampionátu. Keď ale japonský rozhodca bez zaváhania daroval Brazílčanom penaltu, mal som dosť. Vrátil som sa k hudbe. To isté odporúčam aj tomu rozhodcovi.

Pískať hala-bala môže aj na bambusovej flaute.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 18. apríla. V tento deň sa v roku 1901 narodil MUDr. Emil Veselý, lekár, prednosta a primár…
  • 18.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom. Od 16. do 19. augusta sa…
  • 19.04.2024, 08:32
  • Kultúra a spoločnosť / Piešťany
piatok, 19. apríla 2024
Meniny má Jela, zajtra Marcel