Po šiestich dňoch oslobodili z bytu psa – majiteľka je v nemocnici

  • Spravodajstvo
  • 18. júna 2014, 08:26
  • Autor:vd

V byte na Lipovej ulici v Piešťanoch sa za zamknutými dverami šesť dní trápil pes Beny, ktorého majiteľku náhle hospitalizovali vo vážnom stave v jednej z bratislavských nemocníc.

Byt po dražbe patril realitnej kancelárii, ale tá naň ešte nemá užívateľské právo a nevlastní kľúče. Bezmocní susedia nevedeli, na koho sa majú obrátiť. Cez deň i v noci počúvali, ako Beny breše, škriabe, snaží sa dostať von.
Hoci sa o zviera mal starať niekto zo známych chorej ženy, nestalo sa tak. Napokon občania zavolali políciu, ale ukázalo sa, že príslušníci nemôžu do bytu vniknúť bez súhlasu majiteľa. Mohli by tak urobiť, iba ak by bolo ohrozené zdravie človeka alebo majetok. „Otvoriť byt môže policajt aj v prípade, ak vznikne dôvodné podozrenie, že sa v byte nachádza zomretá osoba,“ uviedla pre Piešťanský týždeň krajská policajná hovorkyňa Mária Kredatusová.
Napokon situáciu vyriešili po množstve telefonátov pracovníci piešťanského útulku, ktorí komunikovali s bratislavskou nemocnicou, ale aj políciou a Štátnou veterinárnou a potravinovou správou SR. Ukázalo sa totiž, že zákon povoľuje v tomto prípade vstup do bytu iba pracovníkovi veterinárnej a potravinovej správy. Policajti a pracovníci útulku mu v stredu 11. júna iba asistovali.

Viac sa dočítate v Piešťanskom týždni číslo 25, ktoré je v predaji od 17. júna.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 24. apríla. Tento deň je Svetovým dňom laboratórnych zvierat (UNESCO). Sviatkom sv. Juraja, patróna vojakov, rytierov, lukostrelcov…
  • 24.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 25. apríla 2024
Meniny má Marek, zajtra Jaroslava