Noví riaditelia škôl

  • Spravodajstvo
  • 18. júna 2014, 12:44
  • Autor:MsÚ

Päťročné funkčné obdobie končí 30. júna alebo 2. septembra riaditeľom troch základných a jednej materskej školy na území mesta. Menovacie dekréty sú už podpísané, od 1. júla začne plynúť päťročné funkčné obdobie na dvoch základných školách pedagógom-manažérom, ktorí svoje posty obhájili.

Riaditeľom ZŠ M. R. Štefánika na Vajanského ul. je opäť Kamil Moravčík, „stolička“ na ZŠ na Holubyho ul. ostala Vilémovi Vrbovi. ZŠ E. F. Scherera na rovnomennej ulici bude najbližších päť rokov od 3. septembra zase viesť Gizela Talačová. Riaditeľku zmenila Materská škola na Valovej ul., kde Iveta Ščasná odovzdá vedenie konsolidovanej škôlky s dobrými výchovnými výsledkami do rúk Ľubice Majerčíkovej.
„V zmysle príslušných paragrafov Zákona o štátnej správe v školstve a školskej samospráve sme preto v dostatočnom predstihu vypísali výberové konanie na obsadenie riaditeľských postov. Kandidáti, spĺňajúci kritériá, predstúpili pred výberové komisie, ktoré tvorili členovia rád dotknutých škôl. Tí po vyhodnotení výsledkov predložili primátorovi návrhy na vymenovanie riaditeľov,“ opísala spôsob výberu vedúca referátu školstva MsÚ Jolana Podobová.
Zriaďovateľom základných a materských škôl, okrem cirkevných a súkromných, je samospráva na území ktorej sa školy nachádzajú. V Piešťanoch Mesto spravuje štyri materské školy s právnou subjektivitou a elokovanými triedami a päť plnoorganizovaných základných škôl.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je piatok 26. apríla. Tento deň je Svetovým dňom dierkovej fotografie a Svetovým dňom duševného vlastníctva. Meniny má Jaroslava.
  • 26.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 26. apríla 2024
Meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav