S investičnými akciami v meste sa roztrhlo vrece

  • Spravodajstvo
  • 17. júna 2014, 15:22
  • Autor:ip/MsÚ

Po rokoch, keď vláda nariadila šetrenie a konsolidáciu financií samospráv, prišlo obdobie zvýšeného počtu investičných akcií v mestách. Výnimkou nie sú ani Piešťany. Peniaze na projekty mesto získava napríklad z úverových zdrojov, tiež z predaja majetku a podávaním projektov a grantov. V letných mesiacoch Piešťany čakajú na jedny z najväčších akcií tohto roka.

„Máme investície, ktoré prešli z minulého roka. Je to napríklad parkovisko na Juhu, ktoré bolo nedávno dokončené, a dorábali sa ešte sadovnícke práce a verejné osvetlenie. Doriešené je i vybudovanie plochy na bioodpad v areáli Služieb mesta Piešťany. Z minulého roka išli menšie akcie ako rekonštrukcie stanovíšť na odpadové nádoby a rekonštrukcie striech materských škôl,“ uviedla pre Piešťanský týždeň vedúca odboru správy radnice Eva Pobjecká.
V tomto roku mesto už zrealizovalo opravu strechy na objekte reštaurácie Parkbodega a prípojku elektrickej energie na Lide.
V pondelok 16. júna odštartovala etapa rekonštrukcií polovíc ciest, ktoré zostali po minuloročnej akcii
plynárov. Mesto bude investíciu kryť z úveru a financií z predaja pozemkov pod čerpacou stanicou Fuel. Na komunikácie pôjde celkovo viac ako 250-tisíc eur. (Harmonogram prác a zoznam ulíc uvádzame v tabuľke.)
V rovnakom termíne má odštartovať aj revitalizácia ďalšieho úseku potoka Dubová. V časti od hotela Váh po sídlisko Mikrorajón sa napojí cyklistický a chodník pre peších s osvetlením na existujúcu časť cyklotrasy. Povodie Váhu už pripravilo časť pod mostom v úseku Ulice Dominika Tatarku. Revitalizácia si má vypýtať približne 112-tisíc eur.
Vo fotogalérii nájdete harmonogram rekonštrukcií.

Viac sa dočítate v Piešťanskom týždni číslo 25, ktoré je v predaji od 17. júna.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 18. apríla. V tento deň sa v roku 1901 narodil MUDr. Emil Veselý, lekár, prednosta a primár…
  • 18.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 17. apríla. Tento deň je Svetovým dňom hemofílie. Meniny má Rudolf.
  • 17.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 18. apríla 2024
Meniny má Valér, zajtra Jela