Regionálne derby: Vrbové zvíťazilo nad Piešťanmi

  • Šport / Futbal
  • 17. júna 2014, 13:43
  • Autor:ps

V záverečnom kole tretej ligy – západ sa v regionálnom derby stretlo domáce MFK Vrbové s futbalistami PFK Piešťany. Z prvého jarného víťazstva sa napokon radovali hráči Vrbového, ktorí zvíťazili 4:2.

Bolo to stretnutie mužstiev z dolnej časti tabuľky, kde ani jednému už o nič nešlo. Podľa tohto scenára aj zápas vyzeral. Vrbovčania kopali už v druhej minúte priamy kop, Spál zacentroval do pokutového územia na hlavu Gažíka, ten však mieril len do náručia brankára PFK. V 12. min kopali priamy kop aj hostia. Greguš vystrelil asi z 26 metrov, loptu ale Jurica vyškriabal nad bránu. V 19. min sa piešťanský Szolnay ocitol s loptou v päťke, ale chýbala mu presnosť. V 37. min sa po chybe domácej obrany
dostal k lopte Jankech a získal Piešťancom vedenie 1:0. Tešili sa z neho sa však len tri minúty, keď sa vo vápne najlepšie zorientoval Sumer a vyrovnal na 1:1. O tri minúty už viedli domáci 2:1, keď sa v podobnej situácii gólovo presadil Jorík.
Hneď po zmene strán mali šancu Vrbovčania. Jorík so Spálom sa v streľbe ponúkali, no ani jeden neposlal loptu do siete. Stalo sa tak až v 69. min, keď Sumer pozemnou strelou z uhla zvýšil na 3:1. O dve minúty využil chybný odkop v obrane domácich Szolnay a vsietil kontaktný gól – 2:3. Potom sa Vrbovčania predbiehali v zahladzovaní šancí. Sumer mal možnosť zvýšiť, ale vybehnutý brankár hostí stačil tečovať loptu na roh. Neujala sa ani šanca Spála, ktorý mohol zakončiť, ale ešte prihrával Sarrovi, ktorý zaváhal a nedal. Futbalisti MFK zahrávali v 78. min roh, Spál presne zacentroval na hlavu Andríska a ten od žrde zvýšil na konečných 4:2. O prevahe domácich svedčí aj zahrávanie rohových kopov v pomere 15:1. Hráči PFK prekvapili, na zápas prišli štrnásti a snažili sa uhrať prijateľný výsledok. Naopak, Vrbovčania dosiahli prvé domáce víťazstvo v jarnej časti tretej ligy.

Dočítate sa v Piešťanskom týždni číslo 25, ktoré je v predaji od 17. júna.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je piatok 26. apríla. Tento deň je Svetovým dňom dierkovej fotografie a Svetovým dňom duševného vlastníctva. Meniny má Jaroslava.
  • 26.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Piatok 26. apríla 2024 sa zapíše ako deň s viacerými dopravnými nehodami v takmer identickom čase. Okrem klasických piatkových kolón sa medzi…
  • 26.04.2024, 17:10
  • Piešťanský týždeň / Spravodajstvo
Dnes je sobota 27. apríla. Tento deň je Svetovým dňom grafiky. Meniny má Jaroslav.
  • 27.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
sobota, 27. apríla 2024
Meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav