V Piešťanskom týždni 25/2014 sa dočítate…

  • Spravodajstvo
  • 16. júna 2014, 14:53
  • Autor:red

Uplynulý týždeň preletel rýchlejšie ako by možno mnohí z nás chceli. Niektorí ho prežili pracovne, iní doma v pohodlí. Redaktori Piešťanského týždňa ani tentoraz nezaháľali a s pripravenými fotoaparátmi mapovali jednu akciu za druhou. Už v zajtra sa o tom môžete presvedčiť v novom vydaní vašich novín.

Po kolonádovom moste nebudú môcť prejsť hasičské vozidlá
Z rokovania zástupcov všetkých zainteresovaných zložiek, ktorých sa dotkne odstávka Krajinského mosta v Piešťanoch, vyplynulo, že cez Kolonádový most sa budú môcť presúvať vozidlá vykonávajúce špeciálne úlohy len s hmotnosťou do 3,5 tony. Komunikácia tak zostane neprístupná pre hasičov.
Po zrážke áut prevážal dvoch ľudí vrtuľník
Pri Moravanoch nad Váhom sa v stredu 11. júna popoludní zrazili dve osobné motorové vozidlá. V jednom z nich sedela tehotná žena so štvorročnou dcérou. Tá narazila do štvorčlennej posádky druhého auta. Dvoch ťažko zranených ľudí prevážal vrtuľník.
S investičnými akciami v meste sa roztrhlo vrece
Po rokoch, kedy vláda nariadila šetrenie a  konsolidáciu financií samospráv, prišlo obdobie zvýšeného počtu investičných akcií v mestách. Výnimkou nie sú ani Piešťany. Peniaze na projekty mesto získava napríklad z  úverových zdrojov, tiež z predaja majetku a podávaním projektov a grantov. V letných mesiacoch Piešťany čakajú na jedny z najväčších akcií tohto roka.
Téma: Kvalita detských ihrísk a pieskovísk
Prevádzku a čistotu detských ihrísk zabezpečujú Služby mesta Piešťany (SMP). V meste sa nachádza 48 menších aj väčších detských ihrísk. Novšie sú spravidla v lepšom technickom stave ako staršie. I keď ihriská pozostávajúce z kovových preliezačiek, hojdačiek a priľahlých pieskovísk, ktoré boli postavené ešte v minulom storočí, odolávajú nepriazni počasia aj vandalom lepšie ako plastové a drevené, ktoré vznikli po nežnej revolúcii.
Misia v ťažko skúšanej Ukrajine
Súčasné krvavé udalosti na Ukrajine monitorujú všetky svetové médiá a ľudom servírujú vojnu v priamom prenose rovno do obývačiek. Úplne inak však vníma správy Trebatičanka Mária Gonová. „Na Ukrajine som strávila kus svojho života. Keď pozerám správy, všetko sa mi vracia. Cítim s Ukrajincami,“ prizná sa nám žena, ktorá si v tejto krajine užila svoje.
Historické nablýskané veterány previazali zlatou stuhou
Historické vozidlá si na tri dni znovu podmanili mesto. Prehliadka nablýskaných veteránov Piešťanské zlaté stuhy – Concours d´ Élégance začala vo štvrtok 12. júna podvečer a  vyvrcholila slávnostným sobotným defilé pred secesným hotelom Thermia Palace. Burácali tu motory dvojkolesových legiend Harley Davidson, leskla sa karoséria aj storočných vozidiel a vzduchom sa niesla omamná vôňa benzínu.
Šípkové: Šport sa točí najmä okolo futbalu
Šport v malebnej obci Šípkové sa točí najmä okolo futbalu. Jeho počiatky siahajú do roku 1931, kedy vznikol prvý neoficiálny klub. V súčasnosti evidujú vo futbalovom oddiely mužstvo dospelých a žiakov, ktorí sú však zlúčený s neďalekým Prašníkom. Mimo futbalu si chodia miestni kulturistickí nadšenci zacvičiť do obecnej posilňovne, no viac pravidelného športu sa v Šípkovom nekoná.
Plavci ŠPK ovládli majstrovstvá Slovenska
Majstrovstvá Slovenska starších žiakov  v plávaní sa skončili tento víkend v Žiline veľkým úspechom  deväťčlennej skupiny plavcov ŠPK Kúpele Piešťany. Tí sa stali so ziskom 27 medailí najúspešnejším klubom podujatia.
Piešťany hostili ME v kanoistickom maratóne
Aj Piešťany sa tento rok zaradili medzi mestá, ktoré organizujú niektoré z významných európskych podujatí v rýchlostnej kanoistike. Od piatku do nedele (13. – 15. júna) sa na Lodenici uskutočnili Majstrovstvá Európy v kanoistickom maratóne, ktorých sa zúčastnilo vyše 200 pretekárov s 23 krajín. V Piešťanoch sa súťažilo i 12 slovenských reprezentantov, no tí nemali medailové ambície. Ešte dva dni pred samotným európskym šampionátom sa na piešťanskej vode predstavili skúsenejší kanoisti v rámci Európskeho pohára veteránov v maratóne.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 24. apríla. Tento deň je Svetovým dňom laboratórnych zvierat (UNESCO). Sviatkom sv. Juraja, patróna vojakov, rytierov, lukostrelcov…
  • 24.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je utorok 23. apríla. Tento deň je Svetovým dňom kníh a autorských práv. Meniny má Vojtech.
  • 23.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je pondelok 22. apríla. Tento deň je Dňom zeme a Svetovým dňom modlitieb za kňažské a rehoľné povolania. Meniny…
  • 22.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
streda, 24. apríla 2024
Meniny má Juraj, zajtra Marek