Charitatívna cyklojazda Deťom pre život

  • Spravodajstvo
  • 16. júna 2014, 16:17
  • Autor:MsÚ

Charitatívna cyklojazda naprieč Slovenskom a Českom pod patronátom a organizačnou taktovkou OZ Deťom pre život nechýbala na našich cestách ani tento jún. Piaty ročník charitatívnej jazdy Deťom pre život 2014, počas ktorého cyklisti zbierali finančné prostriedky na liečbu malých onkologických pacientov, meral 1175 km.

Sobotňajšiu 9. etapu na trase Trenčín – Sereď absolvovalo takmer sto cyklistov, medzi nimi nechýbali ani predseda OZ Deťom pre život Miroslav Bilik či minister hospodárstva SR Tomáš Malatinský. Ten podporil ušľachtilú myšlienku pomôcť deťom s onkologickým ochorením v pelotóne v úseku Trenčín – Piešťany.

Počas etapovej prestávky v Piešťanoch na Námestí slobody cyklistov privítal primátor Remo Cicutto, ktorému sa T. Malatinský priznal, že na trase prekonal sám seba nielen on, ale aj viacerí ďalší rekreační cyklisti. „Dokázali sme tak jasne poukázať na dôležitosť pomôcť tam, kde to je najdôležitejšie a to je zdravie našich detí. Boli s nami už dnes deti, ktoré sa vyliečili a je to ten jasný a najlepší príklad. Preto som aj týmto spôsobom vyzval všetkých, spoločnosti a firmy aby podporili tento projekt,“ dodal minister.

Aj vďaka vyzbieraným prostriedkom a partnerom bude môcť OZ Deťom pre život už tento týždeň spustiť projekt individuálnej dopravy, ktorá bude rodičom a detským pacientom k dispozícii 24 hodín denne. Individuálna doprava bude zabezpečovať prevoz detských onkologických pacientov a ich rodičov v Bratislave a okolí z ich domovov do nemocnice a opačne, prepravu potrebných liekov k pacientovi, či urgentný presun detského pacienta pri zhoršenom stave do nemocnice a podobne.

0 Shares

Najnovšie správy

Piatok 26. apríla 2024 sa zapíše ako deň s viacerými dopravnými nehodami v takmer identickom čase. Okrem klasických piatkových kolón sa medzi…
  • 26.04.2024, 17:10
  • Piešťanský týždeň / Spravodajstvo
Dnes je piatok 26. apríla. Tento deň je Svetovým dňom dierkovej fotografie a Svetovým dňom duševného vlastníctva. Meniny má Jaroslava.
  • 26.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 26. apríla 2024
Meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav