Mototuristi sa túlajú svetom už tridsať rokov

  • Šport / Ostatné športy
  • 12. júna 2014, 12:19
  • Autor:red

Už je to tridsať rokov, čo sa na Výtokoch v Moravanoch nad Váhom začalo stretávať niekoľko rodín, aby sa venovali mototuristike a relaxu. Postupne sa klub rozrástol na šestnásť rodín. Založili Camping a Caravaning Club Piešťany, ktorý funguje dodnes.

Jeho členovia už od počiatku chodili po slovenských kempingoch, spoznávali krásy prírody, no navštevovali aj zahraničné kempingy v Poľsku, Maďarsku, Čechách, Španielsku, Grécku, bývalej Juhoslávii, Rumunsku i v Bulharsku. Dostali sa aj do Rakúska, Nemecka a Dánska, v tom čase zakázaných.
„Naše deti zažívali krásne detstvo. Tie najmenšie sme nosili v sedačkách na chrbtoch,“ povedal pre Piešťanský týždeň prezident klubu Ľubomír Tuchscher. Po roku 1989, keď už neboli povinné prvomájové manifestácie, sa vždy celé rodiny mototuristov stretli na prvého mája pri soche barlolámača a absolvovali pešiu túru cez Červenú vežu a Bacchus vilu na Havran a odtiaľ do Ratnoviec na futbalový štadión. „Tu sme si založili ohník, zaspievali slovenské piesne, medzi nimi aj našu najmilšiu Ešte som nevidel,“ dodal člen výboru Milan Boďo. „Po rokoch sme zostarli, no v nezabudnuteľných akciách pokračujeme ďalej. Dnes už na ne chodia aj deti našich detí.“
Do veľkej mototuristickej partie patria rodiny Beleščákovcov, Boďovcov, Gieslovcov, Hromádkovcov, Koprnovcov, Kubicovcov, Macánkovcov, Matúšovcov, Mišurovcov, Tuchscherovcov, Valovičovcov, Vaštíkovcov, Vlnkovcov, ale aj Rudolf Biskupič, Ján Mokoš, Eva Šrámková, Mária Šišková a Eva Morávková.

Dočítate v Piešťanskom týždni číslo 24, ktoré je v predaji od 10. júna.

0 Shares

Najnovšie správy

Piatok 26. apríla 2024 sa zapíše ako deň s viacerými dopravnými nehodami v takmer identickom čase. Okrem klasických piatkových kolón sa medzi…
  • 26.04.2024, 17:10
  • Piešťanský týždeň / Spravodajstvo
Dnes je sobota 27. apríla. Tento deň je Svetovým dňom grafiky. Meniny má Jaroslav.
  • 27.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je piatok 26. apríla. Tento deň je Svetovým dňom dierkovej fotografie a Svetovým dňom duševného vlastníctva. Meniny má Jaroslava.
  • 26.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
sobota, 27. apríla 2024
Meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila