In-line hokejisti s Piešťancami sa udržali v elitnej skupine

  • Hokej / Šport
  • 11. júna 2014, 11:29
  • Autor:th

Slovenskí reprezentanti v in-line hokeji majú za sebou vystúpenie na majstrovstvách sveta v Pardubiciach so šťastným koncom, keďže zvíťazili v sobotňajšom zápase o záchranu nad hráčmi Veľkej Británie tesne 2:1 a udržali si príslušnosť medzi elitou. V slovenskom výbere sa nachádzalo i päť hráčov, ktorí hrajú alebo hrali hokej za ŠHK 37 Piešťany a patrili k najlepším hráčom mužstva na turnaji.

Naši in-line hokejisti sa na úvod šampionátu postavili domácim Čechom a podľahli im 2:5. V druhom stretnutí základnej skupiny si Slováci napravili chuť a Veľkú Britániu porazili 7:1. V poslednom dueli však nestačili na reprezentantov USA, ktorým podľahli 0:6 a vo štvrťfinále ich čakalo silné Švédsko. To potvrdilo svoju kvalitu a Slovákov poslalo do boja o záchranu, keď ich zdolalo vysoko 12:1.
V súbojoch o 5.-8. miesto najskôr našich inlajnistov čakali Nemci, s ktorými však smolne prehrali po nájazdoch 4:5, a tak museli v poslednom súboji na turnaji proti V. Británii bodovať naplno, aby sa udržali v elitnej skupine. To sa Slovákom, našťastie, podarilo, keď v dramatickom súboji zvíťazili 2:1.
K oporám reprezentácie patrili hráči, ktorí sú profesionálni hokejisti a v súčasnosti alebo v minulosti pôsobili v piešťanskom klube ŠHK 37 a letnú prípravu si spestrujú práve inlajnom. Najproduktívnejším hráčom Slovenska sa so šiestimi bodmi (4+2) stal Jakub Ručkay. Andrej Mrázik si pripísal štyri kanadské body za gól a tri prihrávky, Marcel Holovič zase trikrát asistoval. Jozef Haring sa bodovo do štatistík nezapísal. Do brány nastupoval Jozef Ondrejka, no ani jeho výkon k lepšiemu výsledku tímu nepomohol.
„Vzhľadom na minimálnu predšampionátovú hernú prax neboli naše výkony zlé, no konečný výsledok mohol byť lepší. Vyslovene sme nezvládli jediný duel – so Švédskom, predovšetkým hernou nedisciplinovanosťou, v ostatných stretnutiach hráči ukázali dobrý prístup a veľkú chuť reprezentovať, čo je prísľubom pre ďalšie roky,“ zhodnotil v krátkosti turnaj tréner výberu SR Imrich Antal.
Majstrami sveta sa stali Fíni, ktorí vo finále zdolali Kanadu 6:2, bronz vybojoval výber USA.

Dočítate sa v Piešťanskom týždni číslo 24, ktoré je v predaji od 10. júna.

0 Shares

Najnovšie správy

Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom. Od 16. do 19. augusta sa…
  • 19.04.2024, 08:32
  • Kultúra a spoločnosť / Piešťany
Dnes je štvrtok 18. apríla. V tento deň sa v roku 1901 narodil MUDr. Emil Veselý, lekár, prednosta a primár…
  • 18.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 19. apríla 2024
Meniny má Jela, zajtra Marcel