Na Holubyho oslavovali deň detí celý týždeň

  • Kultúra a spoločnosť
  • 10. júna 2014, 12:06
  • Autor:Božena Kučerová

V školskom klube na Základnej škole na Holubyho ulici v Piešťanoch sme sa na Medzinárodný deň detí chystali mesiac dopredu. Naplánovali sme celý týždeň podujatí, ktoré si deti dochuti užili.

Učili sa rozlišovať typické znaky ľudí rôznych národností, lebo na výtvarnej činnosti vyrábali papierové postavičky detí rôznych národov. Šikovné výtvarníčky vyrobili plagát s veľkou papierovou zemeguľou. Školáci zo všetkých oddelení okolo nej postupne prilepovali svoje papierové postavičky.
V jednom z dní zasa všetci spoločne pomaľovali chodník obrázkami s tematikou Medzinárodného dňa detí a posledný deň osláv vyvrcholil tanečnou zábavou. Využili sme náš veľký školský dvor a zvukovú aparatúru, ktorá vydáva potrebné decibely na prehlušenie aj tých najhlučnejších detí. Prvé kolo sme začali s pesničkou, na ktorú sme tancovali tanec k projektu UNICEF – Modrý gombík. Počas prvej prestávky sa deti rozišli na štyri stanovištia, kde vychovávateľky Božena Kučerová, Martina Gloszová, Monika Manasová a Zlatica Máčeková pripravili zábavné aktivity. Súťažilo sa v chodení s knihou na hlave, točení hula-hopu či hádzaní do veže z kociek.
Druhé kolo sa začalo tancom zumby s vychovávateľkou a deťmi zo zumba krúžku. Ale čo čert nechcel, či vlastne chcel – poslal nám riadnu dažďovú spŕšku. Ale zasa sme s ním vybabrali, lebo do telocvične vbehnúť nebol problém. Tu sa znovu vyrobili zábavné stanovištia so súťažami, maľovanie na tvár, pribudli i kolky, kopy do futbalovej bránky či hod do koša. Kto chcel, tancoval v rytmoch modernej tanečnej hudby. Za každú splnenú úlohu deti dostávali od vychovávateliek cukríky. Maličkosť, ale potešila. Cukríkov bolo dosť a času tiež.
Veríme, že deti na svoj sviatok v školskom klube budú dlho spomínať.

Dočítate sa v Piešťanskom týždni číslo 24, ktoré je v predaji od 10. júna.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 24. apríla. Tento deň je Svetovým dňom laboratórnych zvierat (UNESCO). Sviatkom sv. Juraja, patróna vojakov, rytierov, lukostrelcov…
  • 24.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 25. apríla 2024
Meniny má Marek, zajtra Jaroslava