Čajky bojujú s reprezentáciou v kvalifikácii o ME

  • Šport / Basketbal
  • 10. júna 2014, 16:28
  • Autor:th/sita

O jubilejnú desiatu účasť na majstrovstvách Európy (ME) sa budú v nadchádzajúcej júnovej kvalifikácii usilovať basketbalistky Slovenska. V nominácii sú aj dve hráčky Piešťanských Čajok – Lucia Krč-Turbová a Mária Felixová.

„Je priam naša povinnosť postúpiť na šampionát a obhájiť solídnu pozíciu slovenského ženského basketbalu v Európe. Zo skupiny by sme sa mali kvalifikovať spolu s Poľskom, pričom netajíme ambíciu dostať sa na ME ako jej víťazi. Luxembursko bude outsider a Slovinsko sa zaiste pokúsi predstihnúť nás alebo Poľsko, preto ho nechceme podceniť,“ uviedol generálny manažér reprezentácie Daniel Jendrichovský. Slovinsko sa zaiste pokúsi predstihnúť nás alebo Poľsko, preto ho nechceme podceniť,“ uviedol generálny manažér reprezentácie Daniel Jendrichovský.
Zverenky nového trénera Maroša Kováčika odštartovali boje v základnej A-skupine nedeľňajším domácim duelom proti Slovinkám v Košiciach.
Slovenky v stretnutí potvrdili úlohu favoritiek a zvíťazili jednoznačne 74:58. Výborným výkonom sa prezentovala M. Felixová, ktorá za 16 minút na ihrisku nazbierala 9 bodov a pridala tri doskoky.
Na Slovenky po nedeľňajšom meraní síl čakajú až tri zápasy vonku: v luxemburskom Oberanvene (streda 11. 6. o 19.30 h), v poľskom Wladyslawowe (nedeľa 15. 6. o 17.00 h) a odveta v slovinskej Kranjskej Gore (streda 18. 6. o 15.00 h). V závere zohrajú doma dve odvety – s Luxemburčankami (nedeľa 22. 6. o 18.00 h) a s Poľkami (streda 25. 6. o 18.00 h).
V poradí 35. kontinentálny šampionát sa na budúci rok uskutoční v Maďarsku a Rumunsku a predstaví sa na ňom až 20 krajín. Slovenky nechýbali na uplynulých troch záverečných turnajoch ME, ich najlepšie výsledky však siahajú do minulého tisícročia – v Maďarsku 1997 boli druhé, pri premiére v Taliansku 1993 tretie. Vlani vo Francúzsku obsadili pod vedením Ivana Vojtka 11. priečku.
Nominácia reprezentácie SR na kvalifikáciu ME 2015 – rozohrávačky: Barbora Bálintová (Good Angels Košice), Zuzana Žirková (Good Angels Košice), Zuzana Lázárová-Brezániová (MBK Ružomberok), Kristi Toliverová (Los Angeles Sparks/WNBA), krídelníčky: Dominika Baburová (MBK Ružomberok), Martina Kiššová (Good Angels Košice), Katarína Tetemondová (Uniqa Euroleasing Šopron/Maďarsko), pivotky: Žofia Hruščáková (Good Angels Košice), Eva Kmeťová (MBK Ružomberok), Anna Jurčenková (BK Imos Brno/ČR), Mária Felixová (Piešťanské Čajky), Lucia Krč-Turbová (Piešťanské Čajky)

Dočítate sa v Piešťanskom týždni číslo 24, ktoré je v predaji od 10. júna.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je utorok 26. marca. Tento deň je Svetovým dňom epilepsie. Meniny má Emanuel.
  • 26.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 27. marca. Tento deň je Svetovým dňom divadla. Meniny má Alena.
  • 27.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je pondelok 25. marca. Tento deň je Dňom zápasu za ľudské práva a Medzinárodným dňom spomienky na obete otroctva…
  • 25.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 28. marca 2024
Meniny má Soňa, zajtra Miroslav