V Piešťanskom týždni 24/2014 sa dočítate…

  • Spravodajstvo
  • 9. júna 2014, 13:41
  • Autor:red

Uplynulý týždeň preletel rýchlejšie ako by možno mnohí z nás chceli. Niektorí ho prežili pracovne, iní doma v pohodlí. Redaktori Piešťanského týždňa ani tentoraz nezaháľali a s pripravenými fotoaparátmi mapovali jednu akciu za druhou. Už v zajtra sa o tom môžete presvedčiť v novom vydaní vašich novín.

Tragédia na D1: O život prišli štyri študentky
Všetci piešťanskí hasiči, ktorí mali pohotovosť, ale aj príslušníci zborov z Hlohovca, Trnavy, Skalice a Trenčína zasahovali  pri tragickej dopravnej nehode autobusu s 29 deťmi. Tá sa stala v piatok 6. júna v popoludňajších hodinách na diaľnici D1 na 74 kilometri v smere od Piešťan na Hlohovec.  Študenti zo Športového gymnázia Jozefa Herdu v Trnave sa vracali z literárneho zájazdu z Oravy. Pri nehode prišli o život štyri mladé študentky. Vyšetrovateľ tragickej nehody začal trestné stíhanie pre zločin všeobecného ohrozenia, z ktorého je podozrivý 57-ročný vodič autobusu.
Nový aquapark privítal prvých návštevníkov
Slnko, ležadlá, plážový piesok , obrovské nafukovacie vodné atrakcie, ktorým dominuje takmer štrnásť metrov vysoký žralok, ale hlavne najväčšia 54 metrov dlhá šmykľavka v Strednej Európe. To všetko zažilo asi dvesto návštevníkov v novootvorenom vodnom Funny parku na Hlbokej ulici v Piešťanoch. Pásku do areálu s 13 500 metrami štvorcovými pieskovej plochy prestrihol v deň otvorenie letnej kúpeľnej sezóny, v sobotu 7. júna primátor mesta Remo Cicutto.
Krajinský most opraví firma z Dolných Rudín za 425 tisíc eur
Správa a údržba ciest Trnavského samosprávneho kraja (TTSK) vyhlásila podlimitnú zákazku Rekonštrukcia mosta – Krajinský most – Rekonštrukcia nosných prvkov hornej stavby prostredníctvom výzvy na predkladanie ponúk. Predpokladaná hodnota zákazky predstavovala sumu 600 000 eur bez dane z pridanej hodnoty (DPH).
Ani tento rok sa sprievod nezaobišiel bez mažoretiek
Už tradične prichádzajú do Piešťan na Otvorenie letnej kúpeľnej sezóny nielen mažoretky z Novej Dubnice ale aj hasiči z Luhačovíc. Boli tu aj folkloristi z Krakovian či Trebatíc. Kapustár si dokonca zatancoval indické tance so spoločnosťou Hare Krišna. Oslavy sa začali minútou ticha za obete piatkovej dopravnej nehody na diaľnici D1. Riaditeľ kúpeľov Klaus Pilz prisľúbil, že zraneným študentom poskytnú liečbu.
Vyblýskaným originálnym truckom konkurovala krása a pôvab žien
Truck aréna patrí v Piešťanoch medzi stabilné a tradičné top podujatia. Silné a mohutné vozidlá si svoju cestu do autokempingu Lodenica našli v piatok 6. júna a pomaľované karosérie truckov mohli ľudia obdivovať aj v slnečnú sobotu 7. júna. Kvôli Otvoreniu letnej kúpeľnej sezóny a množstvu aut v meste, organizátori zrušili spanilú jazdu mestom.
Piešťanský holič strihá prezidentov, ministrov aj olympionikov
Strihal štyroch prezidentov, ale aj ministrov, národných umelcov, olympionikov i futbalových trénerov. Jeho zákazníkom je už dvadsaťštyri rokov prezident Slovenskej republiky Ivan Gašparovič. Ako holič je úctivý aj vtipný. Drží sa zlatého pravidla: To, čo sa povie na stoličke, ostane na stoličke. Majster holič: Eugen Dányi.
V Piešťanoch vznikla bežecká komunita, ktorá behá spoločne
Piešťany ponúkajú široké možnosti ako vo voľnom čase športovať. Či už je to korčuľovanie na kolieskových korčuliach, bicyklovanie, no najmä beh. Počas celého týždňa je na vale popri Váhu vidieť veľké množstvo športovcov, ktorý neváhajú spraviť niečo pre svoje zdravie. Väčšina z nich však beháva alebo korčuľuje osamote. Práve to nenechalo chladných niektorých bežeckých nadšencov a založili komunitu „We run Piešťany“, ktorá organizuje skupinové behy.
Piešťanské hry ovládla opäť ZŠ Brezová. 
Začiatok júna patrí tradične, ako každý rok Piešťanským hrám v atletike. V tomto roku sa konal za ideálneho počasia už 49. ročník a na počesť ich zakladateľa Štefana Estera, školáci zo všetkých piešťanských základných škôl súťažili o jeho memoriál. Prvenstvo  z minulého roku obhájili školáci zo ZŠ Brezová, ktorí získali celkovo 255 bodov a Piešťanské hry vyhrali 15. krát po sebe.
Šláger jari Trebatice prehrali a prišli o prvé miesto, Dubovany kráčajú za postupom
Regionálne futbalové súťaže pokračovali ďalším kolom a opäť nebola núdza na zaujímavé zápasy. V megašlágri jari prehrali Trebatice v Bolerázi a stratili postupovú pozíciu. Veľké Kostoľany potvrdili svoju formu a zvíťazili nad Šaštínom 5:0. Dubovany si udržali postupového žolíka, keď zdolali Šterusy 3:1.

0 Shares

Najnovšie správy

Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom. Od 16. do 19. augusta sa…
  • 19.04.2024, 08:32
  • Kultúra a spoločnosť / Piešťany
sobota, 20. apríla 2024
Meniny má Marcel, zajtra Ervín