„Havrani“ odštartovali prípravu s novými tvárami !

  • Hokej / Šport
  • 9. júna 2014, 14:04
  • Autor:jl/th

Hokejisti ŠHK 37 Piešťany sa v pondelok 2. júna po prvýkrát spoločne stretli k letnej príprave na nasledujúcu sezónu. „Havrani“ pod vedením hlavného trénera Romana Sýkoru odštartovali trošku odlišný tréningový model, ako ostatné tímy najvyššej slovenskej hokejovej súťaže. Príprava na suchu sa začala neskoršie a viac-menej priamo nadviaže (s desaťdennou júlovou pauzou) na prípravu na ľade. Do prípravy piešťanských hokejistov sa zapojili aj viaceré nové tváre.

Po niektorých avizovaných odchodoch sa na prvom tréningu zišli z minuloročného kádra brankár Matej Kičina, obrancovia Tomáš Brňák, Tomáš Bučka, Matej Cuník, Antonín Hruška, Martin Škadra, ako aj Richard Filip, ktorý však odchádza do rumunského Brašova. Z útočníkov sa do tréningového procesu, ktorý bude prebiehať v domácich piešťanských podmienkach, zapojili Patrik Lušňák, Ján Románek, Michal Peško, Matej Mišura, David Schmidt a Filip Hudec.
Pre účasť na Majstrovstvách sveta v in-line hokeji sa do prípravy neskoršie zapojil Jozef Haring, Marcel Holovič bude trénovať individuálne. Z dôvodu radostnej udalosti v rodine, keď sa mu narodila dcérka Hanička, má povolených ešte pár dní voľna Matej Hamrák. Individuálne sa bude na sezónu pripravovať okrem brankára Martina Šúreka aj Matúš Rais a Michal Toman, s ktorými sa trénuje aj Václav Stupka, no jeho štart za Havranov v budúcej sezóne je ešte otázny.

Medzi nové tváre, ktoré sa objavili v na prvom tréningu, patrí okrem domáceho odchovanca Tomáša Hlucha aj brankár Patrik Rybár (Slovan/Senica), obrancovia Peter Gula (Senica), Michal Srnec (Skalica) a Eduard Šedivý (Senica), útočníci Tibor Kutálek (Skalica) a Lukáš Vartovník (Liptovský Mikuláš).
Tí by mali nahradiť hráčov, ktorí boli v dvoch extraligových sezónach ťahúňmi mužstva. V žlto-modrom drese už neuvidíme Tomáša Tomeka, Adama Drgoňa, Richarda Filipa, Mareka Bira, Samira Salijiho, Tibora Melichárka, Vladimíra Nemca a Martina Chyla. 
Ďalšia fáza doplnenia kádra prebehne po nástupe do prípravy na ľade začiatkom augusta.
Pozrite si fotogalériu z tréningu hokejistov ŠHK 37 Piešťany. 

0 Shares

Najnovšie správy

Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom. Od 16. do 19. augusta sa…
  • 19.04.2024, 08:32
  • Kultúra a spoločnosť / Piešťany
sobota, 20. apríla 2024
Meniny má Marcel, zajtra Ervín