Zranené deti z havarovaného autobusu dovážajú aj do piešťanskej nemocnice

  • Spravodajstvo
  • 6. júna 2014, 18:18
  • Autor:vd

Všetci piešťanskí hasiči, ktorí majú pohotovosť, ale aj príslušníci HaZZ z Hlohovca, Trnavy, Skalice a Trenčína zasahujú pri veľmi vážnej dopravnej nehode autobusu s 29 deťmi, ktorá sa stala dnes popoludní na diaľnici D1 v 74 km v smere na Hlohovec.

[author]Erik Ďuriš[/author][copyright][/copyright][order]1[/order][contentimg][/contentimg]
Vodič autobusu s 29 deťmi zišiel z neznámych príčin z cesty.

„Vodič zišiel z nezistených príčin mimo cestu. Podľa doterajšieho zistenia prišli o život štyri osoby, šesť je ťažko zranených. Počet zranených a ďalšie informácie poskytneme neskôr,“ uviedla krajská hovorkyňa polície Mária Linkešová.

„Diaľnica v smere na Bratislavu je uzavretá, nijak sa tam nedostanete, iba ak by ste skúsili opačný smer od Bratislavy,“ povedal nám operačný dôstojník HaZZ v Piešťanoch. V týchto chvíľach smerom na diaľnicu smerujú záchranky z celého okolia, privážajú do všetkých okolitých nemocníc zranené deti. "Do Piešťan zatiaľ priviezli asi dve dievčatká a štyroch chlapcov, " dozvedeli sme sa v nemocnici Alexandra Wintera v Piešťanoch. Po ceste na miesto nehody sme sa dozvedeli, že do Piešťan mali doviezli šesť malých pacientov, z nich dvaja ostanú na pozorovaní.
Ďalších sedemnástich odviezli do trnavskej nemocnice. Dvaja sú vo Fakultnej nemocnici v Bratislave a ďalších prijala hlohovecká nemocnica.
V Piešťanoch sú na cestách zápchy, dopravu presmerovávajú na Hornú Stredu. Na mieste nehody sa nachádza aj minister vnútra Róbert Kaliňák a ministerka zdravotníctva Zuzana Zvolenská.
Podľa najnovších informácií išlo o študentov Športového gymnázia Jozef Herdu v Trnave. Autobus sa vracal z literárneho zájazdu z Oravy, na spiatočnej ceste zišiel z cesty do priekopy, prevrátil sa, pričom niektorých študentov pritlačil. Na mieste nehody prišli o život štyri 18 a 19-ročné študentky.
Pripravujeme fotogalériu aj videá z nehody.

Viac informácií poskytneme neskôr. O havárii budeme písať aj v nasledujúcom vydaní Piešťanského týždńa.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 24. apríla. Tento deň je Svetovým dňom laboratórnych zvierat (UNESCO). Sviatkom sv. Juraja, patróna vojakov, rytierov, lukostrelcov…
  • 24.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 25. apríla 2024
Meniny má Marek, zajtra Jaroslava