Za štyri roky z nich vznikla súdržná trieda

  • Spravodajstvo
  • 6. júna 2014, 15:50
  • Autor:ip

Jediná trieda maturantov z Gymnázia sv. Michala Archanjela v Piešťanoch postupom rokov prechádzala rôznymi zmenami. Na začiatku bolo áčkarov vyše tridsať. Niektorí odišli, ďalší sa zase pripojili ku kolektívu. K maturitám išla 26-členná zostava mladých, emancipovaných, šikovných a zábavných študentov. Štyri roky gymnazistov viedla triedna učiteľka Barbora Škoricová.

„Naša súdržnosť sa prejavila najviac v poslednom školskom roku, keď sme museli riešiť stužkovú slávnosť a disciplinovane pristupovať k natáčaniu maturitného videa a k výrobe tabla. Po ukončení štúdia sa chytáme spoločne usporiadať pazvuky, čo budú vlastne dozvuky po maturite,“ uviedla študentka Laura Piscová.
Spomenula, že všetci štvrtáci sú pyšní na bývalú spolužiačku Andreu Juhásovú, ktorá sa dala na umeleckú dráhu a momentálne študuje na konzervatóriu. Ondrej Trandžík a Štefan Klapica sa venujú ľadovému hokeju. Michaela Bajzíková vytvorila a vedie facebookovú fanstránku Dominiky Cibulkovej.
„V rámci športu sme sa pomerne veľká časť triedy zapájali do tímovej reprezentácie školy – Štefan Klapica, Jakub Bekö, Michal Samuhel, Martin Urban, Dávid Seidl, Monika Hergezelová, Gabriela Boldišová, Daniela Miháliková a aj ja. Naším viacnásobným úspešným riešiteľom celoslovenskej súťaže Expert je Ondrej Haládik. Na krajských prezentáciách SOČ som sa umiestnila minulý rok na prvom mieste v kategórii matematika, fyzika a nedávno na tretej priečke v kategórii biológia,“ dodala L. Piscová. Už druhý rok vedie študentský parlament a zastrešuje aktivity súvisiace so školou.
Viacero áčkarov je už prijatých bez skúšok na vysoké školy. Výber odborov je naozaj pestrý, od technických škôl cez informačné technológie, chémiu, právo, pedagogiku, históriu či lekárske školy. Veronika uviedla, že ona sa chystá študovať veterinárne lekárstvo.
Súdržnosť štvrtákov sa prejavila i pri výrobe tabla. To navrhla Martina Maceková. Po prvotných problémoch však v triede zvíťazila demokracia a spoločne vytvorili tablo na tému nebo.

Dočítate sa v Piešťanskom týždni číslo 23, ktoré je v predaji od 3. júna.

0 Shares

Najnovšie správy

Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom. Od 16. do 19. augusta sa…
  • 19.04.2024, 08:32
  • Kultúra a spoločnosť / Piešťany
Dnes je štvrtok 18. apríla. V tento deň sa v roku 1901 narodil MUDr. Emil Veselý, lekár, prednosta a primár…
  • 18.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 19. apríla 2024
Meniny má Jela, zajtra Marcel