V Moravanoch vošli do sveta pečenia

  • Spravodajstvo
  • 6. júna 2014, 13:18
  • Autor:ZŠ

Cieľom cukrárskeho stretnutia bolo naučiť sa pracovať s modelovacími hmotami, používať pomôcky na prípravu kvetov a oboznámiť sa s formičkami. V posledný májový víkend sa v Moravanoch nad Váhom medzi 27 cukrárkami zišli aj zdravotné sestry, administratívne pracovníčky či mamičky na materskej.

Pečenie a zdobenie tortičiek je pre nich relax a počas stretnutia si navzájom vymieňali skúseností. Najviac sa podujatie páčilo cukrárkam amatérkam, ktoré doteraz neboli na žiadnom podobnom stretnutí.
„Na takejto akcii som prvýkrát, našla som tu nové kamarátky, videla som rôzne postupy modelovania, farbenia kvetov a už sa teším sa ďalšie stretnutie,“ uviedla Veronika Smetanová z Pobedima. Počas niekoľko hodín trvajúceho programu mohli začiatočníčky obdivovať zlaté ruky Adriany Rubaninskej, Beáty Pažitnej, Zuzany Šupkovej a Margity Vrábelovej. Tie predviedli modelovanie pivonky, ľalie, ruže, 3D stencils, zdobenie muffinov, poťahovanie tortičiek, vodný svet či vymodelovanie bábätka pomocou silikónovej formičky.
Stretnutie neďaleko kúpeľného mesta sa stáva tradíciou už niekoľko rokov. Tento rok si organizáciu zobrali na starosť Žofia Adamská a A. Rubaninská. Záujemkyne si počas prezentácie mohli vyskúšať a zakúpiť si cukrárske pomôcky a modelovacie hmoty.

Dočítate sa v Piešťanskom týždni číslo 23, ktoré je v predaji od 3. júna.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je pondelok 22. apríla. Tento deň je Dňom zeme a Svetovým dňom modlitieb za kňažské a rehoľné povolania. Meniny…
  • 22.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je utorok 23. apríla. Tento deň je Svetovým dňom kníh a autorských práv. Meniny má Vojtech.
  • 23.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
utorok, 23. apríla 2024
Meniny má Vojtech, zajtra Juraj