Žiaria ako hviezdy – jeden viac, iný menej

  • Kultúra a spoločnosť
  • 5. júna 2014, 08:22
  • Autor:vd

Aj maturanti Strednej odbornej školy obchodu a služieb v Piešťanoch si v tomto týždni potrápia hlavy skúškami z dospelosti. Ich výkony bude s napätím sledovať triedna učiteľka Anna Drahovská, ktorá ich vyučovala ekonomiku. Z trinástich dievčat a siedmich chlapcov zo 4. OB sa stanú odborníci na obchod a podnikanie.

„Počas štyroch rokov bolo zaujímavé sledovať, ako sa prehlbujú ich kamarátstva, miešajú partie a hlavne to, ako sa zmenili z dieťaťa na takmer dospelého človeka,“ opísala svoju triedu A. Drahovská. Niekedy vznikali medzi nimi menšie nezhody či škriepky, ale vždy sa rýchlo vyriešili. „Žiaci v triede sú ako hviezdy. Jeden žiari viac, druhý menej. To platí aj pri učení,“ usmiala sa triedna.
V tejto triede sa nachádza množstvo talentov. Nájdete tu maliarov, speváčky, športovcov… Takou je i Kristína Kováčová, ktorej záľubou je maľovanie. Ivana Kubalová zasa pekne spieva. V angličtine vynikajú Monika Klimeková a Veronika Hertelová. Majú tu dobrých futbalistov – Simona Amchu, Marcela Lányiho i brankárku Kristínu Bažíkovú. Z chalanov je dobrým žiakom Peter Horvát, pretože vie, čo chce v živote dosiahnuť. Niektorí študenti si podali prihlášky do Nitry na telovýchovu alebo na poľnohospodársku univerzitu. Iní to majú nasmerované do Bratislavy na prekladateľstvo. Ďalší sa rozhodli skúsiť šťastie v Trenčíne na Univerzite A. Dubčeka. Zatiaľ je vraj prijatá Jessika Majerníková.
Všetkých študentov čakajú ústne maturitné skúšky zo slovenčiny, ekonomiky a účtovníctva. Väčšina maturuje z anglického jazyka a zopár jedincov z nemčiny.

Dočítate sa v Piešťanskom týždni číslo 23, ktoré je v predaji od 3. júna.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je piatok 26. apríla. Tento deň je Svetovým dňom dierkovej fotografie a Svetovým dňom duševného vlastníctva. Meniny má Jaroslava.
  • 26.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 26. apríla 2024
Meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav