Veslári sa predstavili na rieke Morava

  • Veslovanie / Šport
  • 5. júna 2014, 14:00
  • Autor:Andrej Vičan

Veslári z klubu VK Sĺňava Piešťany sa počas víkendu 24.-25. mája zúčastnili moravskej veslárskej regaty v Hodoníne. Tentoraz sa na rieke Morava darilo hlavne mladým reprezentantom Piešťan, ktorí ukázali dobrú formu v delených finálových jazdách. Pekný výsledok však vyjazdil aj junior Ondrej Kovačovič i veteránska osemveslica.

Premožiteľa nenašli Timotej Miština v skife mladších žiakov a Matúš Drlička s Pavlom Tarabom v skife starších žiakov. P. Tarabovi s Filipom Hubom v dvojskife starších žiakov len tesne ušlo víťazstvo a hneď za nimi doveslovali ich oddieloví kolegovia Andrej Čechvala s M. Drličkom. Bronzovú medailu si tiež vybojovali Andrej Škulec s T. Mištinom v dvojskife mladších žiakov, F. Huba v skife starších žiakov a Viktória Zruttová v skife starších žiačok. Nepopulárne štvrté miesto obsadili A. Škulec v skife medzi mladšími žiakmi a A. Čechvala v skife starších žiakov.
O. Kovačovič v kategórii juniorov nenašiel v sobotnej rozjazde premožiteľa a suverénne postúpil do nedeľňajšieho finále. V dramatickej finálovej jazde bol rýchlejší len pretekár z SVK Břeclav. Piešťanec privesloval na dvojkilometrovej trati s odstupom len necelé dve sekundy na druhej priečke.
Skúsení piešťanskí veteráni absolvovali v Hodoníne ostrú skúšku na kilometrovej trati ako prípravu na už 101. ročník pretekov Primátorské osemveslice, ktoré sa budú konať v Prahe 7. júna. Osemveslica zvíťazila nad posádkou zloženou z členov viacerých českých oddielov.

Dočítate sa v Piešťanskom týždni číslo 23, ktoré je v predaji od 3. júna.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je piatok 28. marca. Tento deň je Dňom učiteľov. Meniny má Soňa.
  • 29.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 27. marca. Tento deň je Svetovým dňom divadla. Meniny má Alena.
  • 27.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 29. marca 2024
Meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava