RECEPT: Medový krémeš

  • Kultúra a spoločnosť
  • 5. júna 2014, 08:28
  • Autor:HAĽW

SUROVINY:
Medové pláty: 500 g hladká múka, 200 g práškový cukor, 70 g maslo, 100 g med, 3 ks vajcia, 1 g sóda bikarbóna
Krém: 3 ks zlatý klas, 1 l mlieka, 150 g kryštálový cukor, 1 ks vanilkový cukor, 250 g maslo, 500 g šľahačka 40 %

TECHNOLOGICKÝ POSTUP:
Zlatý klas uvaríme podľa návodu a vychladnutý pridáme do vyšľahaného masla s cukrom. Všetky suroviny na pláty (okrem múky) miešame nad parou do zhustnutia, pridáme múku a vymiesime cesto, ktoré rozdelíme na dve časti, vyvaľkáme a postupne upečieme. Upečený spodný plát natrieme krémom a našľahanou sladkou smotanou, zarovnáme a prikryjeme druhým medovým plátom. Po zatuhnutí a miernom zvlhnutí vrchného plátu pokrájame a posypeme práškovým cukrom.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je sobota 1. novembra. Tento deň je Sviatkom všetkých svätých a Svetovým dňom vegánov. Meniny má dnes Denis, Denisa.
  • 01.11.2025, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Ako uvádza predkladateľka návrhu rozpočtu Mestskej knižnice v Piešťanoch pre rok 2026, jej riaditeľka Margita Galová, pri zostavovaní rozpočtu knižnice…
  • 03.11.2025, 00:01
  • Piešťany / Spravodajstvo
Dnes je nedeľa 2. novembra. Tento deň patrí Pamiatke zosnulých.
  • 02.11.2025, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je pondelok 3. novembra. Tento deň je Sviatkom sv. Huberta, patróna poľovníkov. Meniny má dnes Hubert.
  • 03.11.2025, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
pondelok, 3. novembra 2025
Meniny má Hubert, zajtra Karol