Red Wings vykročili do finále lepšie, rebelov zdolali 5:2

  • Hokej / Šport
  • 4. júna 2014, 09:49
  • Autor:th

Piešťanská hokejbalová liga odštartovala v nedeľu finálovú sériu, v ktorej súperia Red Wings a Rann Rebels. Úvodný zápas vyšiel lepšie červeným krídlam, ktoré zdolali rebelov 5:2 a ujali sa vedenia 1:0. Druhé stretnutie je naplánované na nedeľu 8. júna o 10.00 h.

Zápas sa hral od začiatku vo vyrovnanom tempe. Ako prví sa presadili Rann Rebels, keď sa loptička odrazila od nohy Mateja Mišuru a so šťastím skončila v bráne. V prvej tretine viac gólov nepadlo a rebeli viedli 1:0, prišli však o Daniela Rosu, ktorý si v súboji pred bránou zranil koleno.
Červeným krídlam sa podarilo vyrovnať na začiatku druhej tretiny, keď sa ihneď po buly v útočnom pásme presadil tvrdou strelou z diaľky Richard Filip a vymietol horný rok Mihálikovej brány. Vedenie Red Wings však netrvalo dlho. Mišura našiel nezištnou prihrávkou Miroslava Uhlíka a ten strelou bez prípravy prekonal Schultza. V hre mužstiev bolo vidieť, že ide o veľa, ponúkala väčšiu kvalitu ako semifinálové súboje. Hráčom Red Wings sa podarilo vyrovnať 30 sekúnd pred koncom druhého dejstva, keď Mihálik neudržal loptičku a na dorážku už bol prikrátky – 2:2.
Po druhej tretine musel zo zdravotných dôvodov odstúpiť M. Uhlík a rebeli dohrávali stretnutie so štyrmi hráčmi v poli, takže nemohli vystriedať. Red Wings využili situáciu a vytvorili drvivý tlak, ktorému súper vzdoroval asi päť minút, no potom
inkasoval. Červené krídla potom dokázali kontrolovať hru a pridali ďalšie dva góly, keďže hokejbalisti Rann Rebels už nemali dostatok síl. Prvý finálový zápas Red Wings vyhrali 5:2 a ujali sa vedenia v sérii 1:0.

Dočítate sa v Piešťanskom týždni číslo 23, ktoré je v predaji od 3. júna.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je piatok 3. mája. Tento deň je Dňom Slnka a Svetovým dňom slobody tlače. Meniny má Galina, Timea.
  • 03.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 3. mája 2024
Meniny má Žigmund, zajtra Galina