Lúčnica sa udomácnila v Dome umenia

  • Spravodajstvo
  • 4. júna 2014, 08:33
  • Autor:ip

Umelecký súbor Lúčnica opäť vypredal sálu Domu umenia v Piešťanoch. V utorok 27. mája sa tu konal galaprogram, v ktorom sa predstavili všetky zložky svetoznámeho zoskupenia. Pred začiatkom divákov privítala v slovenčine, nemčine a angličtine rodáčka z Piešťan Alena Heribanová.

Podujatie otvorili riaditeľka Domu umenia Edita Bjeloševičová spoločne s riaditeľom Lúčnice Marianom Turnerom. Divadlo sa totiž od 1. januára 2014 stalo vysunutým pracoviskom umeleckého súboru. Okrem výstavnej činnosti bol utorkový program jedným z prvých spoločných projektov Lúčnice a Domu umenia.
V troch blokoch sa predstavili jednotlivé časti Lúčnice – spevácky zbor, ľudová hudba so speváckou skupinou a tanečný súbor. Zaznel Staroslovanský otčenáš, tanečnice z Lúčnice predviedli tanec o vítaní jari a ďalšie. O umelecké vedenie, réžiu a dramaturgiu sa postaral profesor Štefan Nosáľ.

Dočítate sa v Piešťanskom týždni číslo 23, ktoré je v predaji od 3. júna.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 1. mája. Tento deň Sviatkom práce, Sviatkom sv. Jozefa robotníka, patróna všetkých pracujúcich a Svetovým dňom astmy.…
  • 01.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 2. mája 2024
Meniny má Žigmund, zajtra Galina