Majstrovstvá sveta v in-line hokeji s piatimi Piešťancami

  • Šport / Ostatné športy
  • 3. júna 2014, 13:09
  • Autor:th/sita

Slovenská mužská reprezentácia v in-line hokeji začala v nedeľu svoje vystúpenie na 15. majstrovstvách sveta v českých Pardubiciach. Pred rokom skončili zverenci trénera Imricha Antala na turnaji v Drážďanoch na štvrtom mieste, keď v súboji o bronz podľahli Kanade 1:5. V slovenskom tíme nájdeme aj päť hokejistov, ktorí hrajú alebo v minulosti pôsobili v Piešťanoch.

V štrnásťčlennej nominácii reprezentácie na MS figuruje až desať hráčov z minuloročného kádra. Vo výbere nájdeme prevažne hráčov, ktorí sú v prvom rade hokejisti, no letnú prípravu si spríjemňujú práve in-line hokejom. Za reprezentáciu nastupujú i piešťanskí rodáci Jakub Ručkay, Jozef Haring, Andrej Mrázik a Jozef Ondrejka, ktorých doplňuje útočník havranov Marcel Holovič. Prví štyria spomenutí absolvovali aj minuloročný šampionát.
Nominácia Slovenska – brankári: Vladimír Neumann, Jozef Ondrejka, hráči v poli: Jozef Haring, Andrej Mrázik, Juraj Prokop, Jakub Ručkay, Milan Šiller, Peter Novajovský, Miroslav Preisinger, Roman Šimúnek, Lukáš Ružička, Filip Novák, Tomáš Jaško, Marcel Holovič
Slovenskí reprezentanti začali svoje účinkovanie na šampionáte neúspešne. Zverenci I. Antala prehrali v nedeľu s Čechmi 2:5. Za Slovákov znižoval L. Ružička na 1:2 a J. Ručkay na 2:3. Pondelkový druhý zápas proti Veľkej Británii Slováci vyhrali 7:1. Po dva kanadské body za gól a asistenciu si pripísali J. Ručkay a A. Mrázik.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je utorok 23. apríla. Tento deň je Svetovým dňom kníh a autorských práv. Meniny má Vojtech.
  • 23.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je pondelok 22. apríla. Tento deň je Dňom zeme a Svetovým dňom modlitieb za kňažské a rehoľné povolania. Meniny…
  • 22.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
utorok, 23. apríla 2024
Meniny má Vojtech, zajtra Juraj